Afvallen met bananenpannenkoek met fruit

Traditionele pannenkoeken worden gemaakt van meel, roomboter, eieren en zout. Erg lekker, maar niet geschikt om af te vallen. De meel wordt gemaakt van graan. Graan wordt in je lichaam direct omgezet naar glucose en bevordert vetopslag.

De bananenpannenkoek stimuleert vetverbranding. Door meel te vervangen door een banaan is de pannenkoek niet alleen lekker, maar ook gezond! Een banaan zit vol mineralen en vitaminen zoals B1, B2, B6, foliumzuur, ijzen en magnesium.

Het recept van de bananenpannenkoek met fruit:

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 1 banaan
  • 1 theelepel kaneel
  • Olijfolie of kokosolie
  • Vers fruit naar keuze

Bereiding:

1. Mix de eieren, banaan en kaneel in een mengbeker met een staafmixer.

2. Verhit de olijf- of kokosolie in een koekenpan en giet er een pollepel beslag in.

3. Bak beide kanten van de pannenkoek gaar.

4. Laat de pannenkoek uit de pan glijden op een bord.

TIP: als je meerdere pannenkoeken warm wilt houden, leg een bord ondersteboven op de bovenste

pannenkoek.

5. Serveer de pannenkoeken op met jouw favoriete fruit in stukjes gesneden.

Variatietip: probeer ook eens de kwartpannenkoekjes als toetje!

Vet verbanden met dit heerlijke recept

De vezels in het fruit zorgen ervoor dat de energie langzaam vrij komt in je lichaam. Vezels vertragen het verteerproces, waardoor je over een langere tijd energie uit je voeding put. Hierdoor geef je jouw vetbrandsysteem alle ruimte om overtollig vet te verbranden op alle plaatsen van je lichaam.

Wil je meer weten over afslanken? Bekijk dan dit artikel over snel afvallen zonder dieet.


Blog item delen: