Surinaamse loempia

Recepten > Aardappel > Surinaamse loempia

Aardappel - Surinaamse loempia

recepten_vandaag_surinaamse_loempia

 

Aantal personen: 3
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

Ingrediënten voor de vulling :
- 1 ui
- zout
- 200 gr. taugé
- 2 maggi blokjes
- 1 stuk kipfilet
- 1 bos kouseband
- 2 takjes selderij
- ½ kool fijngesneden
- 2 teentjes knoflook
- mespuntje zwarte peper
- 1 eetl. gekruide ketjap

Ingrediënten flensjes :
- olie
- 4 eieren
- snufje zout
- 1/2 l. melk
- 1/2 l. water
- 400 gr. bloem

Bereidingswijze:

Bereiding vulling :
1. De kipfilet uitkoken en uitpluizen.
2. De kool, kousenband wassen en fijn snijden. De taugé wassen en laten uitlekken.
3. In een pan wat olie verhitten en hierin de ui en knoflook fruiten en voeg vervolgens de uitgeplozen kipfilet, kousenband, kool en tauge toe.
4. Op smaak brengen met zwarte peper, maggiblokjes, ketjap en selderij en flink omscheppen. Niet te lang bakken want groente moeten een beetje knapperig blijven.

Bereiding flensjes :
1. Kluts de eieren met het zout in een kom.
2. Voeg vervolgens de melk en het water toe. De bloem bij delen toevoegen en blijven roeren totdat er een glad beslag ontstaat.
3. Bak dunne flensjes voor de loempia's in een pan met 1/2 eetlepel olie.
4. De flensjes aan 1kant bakken en dan overdoen op een bord.

Bereiding loempia :
1. Plaats 1 volle eetlepel van de vulling op ieder flensje en klap het aan beide zijkanten dicht terwijl je het daarna oprolt.
2. Een papje maken van wat bloem en water en hiermee de randen bestrijken en daarna dichtplakken.
2. Bak de loempia's goudbruin in pan met ruime hoeveelheid hete olie. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
3. De loempia's serveren met pittige ketchup.

Beoordeel het surinaamse loempia recept:

 (27 stemmen)

 
Tags: surinaams, loempia, ei, kool, taugé, ui, knoflook, maggi, kipfilet, kouseband, aardappel, voorgerecht, 3 persoons

Bron: Osopatu

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten_vandaag_surinaamse_loempia
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact