Clafoutis met tomaten en pecorino

Recepten > Aardappel > Clafoutis met tomaten en pecorino

Aardappel - Clafoutis met tomaten en pecorino

recepten_vandaag_Clafoutis_met_tomaten_en_pecorino

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 50 g bloem
- peper en zout
- 6 grote eieren
- 3 el zure room
- 450 g kerstomaatjes
- 300 ml halfvolle melk
- 2 tl olijfolie, extra vergine
- 4 el vers bieslook, fijngesneden
- 85 g rijpe pecorino, grofgeraspt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet vier diepe vuurvaste schaaltjes met een diameter van circa 12-15 cm lichtjes in met de olie. Verdeel de kerstomaatjes gelijkmatig over de vuurvaste schaaltjes en bestrooi ze met het bieslook en 75 g van de geraspte kaas.

2. Breek de eieren in een kom en klop ze goed los. Voeg langzaam de bloem toe en klop tot een smeuïg mengsel ontstaat. Voeg de zure room toe en schenk langzaam de melk erbij. Klop net zo lang totdat een dun, smeuïg beslag ontstaat. Breng het op smaak met peper en zout.

3. Giet het beslag over de tomaten en verdeel het gelijkmatig over de schotels. Bestrooi met de rest van de kaas en een beetje extra peper. Laat 30-35 minuten bakken, of tot het beslag stevig, gerezen en lichtbruin is.

4. Haal de clafoutis uit de oven en laat enkele minuten afkoelen voor het serveren, aangezien de kerstomaatjes binnenin heel heet worden.

Beoordeel het clafoutis met tomaten en pecorino recept:

 (38 stemmen)

 
Tags: bloem, ei, room, tomaat, frans, percorino, wat eten we vandaag, aardappel, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: Allrecipes

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten_vandaag_Clafoutis_met_tomaten_en_pecorino
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact