Thaise viskoekjes met dipsaus
Ster Ster Ster Ster (4.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • AardappelHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Doe de aardappelen in een steelpan en giet er kokend water bij, zodat ze 5 cm onder water staan. Breng opnieuw aan de kook, temper het vuur en laat 15-20 minuten koken, of tot ze zacht zijn. Laat ze goed uitlekken en pureer ze dan.

2. Terwijl de aardappelen koken, doet u de schelvis in een pan met koud water, zodat hij onder water staat. Voeg de helft van het limoensap toe. Breng aan de kook, temper het vuur en laat 1 minuut sudderen. Haal de pan van het vuur, dek hem af en laat de vis circa 4 minuten afkoelen in de vloeistof. Laat de vis uitlekken en breek hem in stukken. Verwijder het vel en eventuele graten.

3. Meng de aardappelen en de vis met een vork en voeg het citroengras, de kerriepasta, de lente-uitjes, de knoflook, de koriander, de gember, wat zout en de rest van het limoensap toe.

4. Doe de bloem op een bord. Giet de eieren op een tweede bord. Strooi de broodkruimels op een derde bord. Neem 1 eetlepel van het vismengsel en maak er een miniviskoekje van. Wentel het koekje eerst door de bloem en schud het teveel eraf. Doop het vervolgens in het ei en bedek het ten slotte met de broodkruimels. Druk de kruimels gelijkmatig aan. Maak de rest van de viskoekjes op dezelfde manier, zodat u er 24 hebt, en leg ze 1 uur koel weg.

5. Verhit de helft van de olie in een braadpan met antiaanbaklaag. Doe de helft van de koekjes erin en laat ze 3 minuten aan elke kant bakken, of tot ze lichtbruin en krokant zijn. Haal ze uit de pan en houd ze warm terwijl u de andere koekjes bakt met de rest van de olie.

6. Maak ondertussen de limoen-honingdipsaus. Doe alle ingredienten in een kleine pan en verhit ze 1 minuut zachtjes. Laat de saus niet koken. Meng de sla, de komkommer en de munt voor de salade. Schik de viskoekjes per 3 op aparte borden. Schep de salade erbij en serveer elke portie met een klein beetje van de dipsaus.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Allrecipes

Door: ReceptenVandaag