Amusepalet

Recepten > Aardappel > Amusepalet

Aardappel - Amusepalet

recepten_vandaag_Amusepalet

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

Paté met gelakte rauwe ham:
- 4 satéprikkers
- 2 eetlepels honing
- 150 gram (wild)paté
- versgemalen (zwarte) peper
- 2 eetlepels sinaasappelmarinade
- 4 smalle plakken rauwe ham of 2 grote plakken, in de lengte gehalveerd

Palingreepjes met mierikswortelroom:
- 125 gram demi crème fraîche
- 1 lente-/bosuitje in ringetjes
- 1 theelepel geraspte mierikswortel
- 200 gram palingfilet in stukjes van ca. 7 cm

Geitenkaas met honing en noten:
- 1 eetlepel honing
- 4 amuselepels of grote eetlepels
- 1 theelepel rode-vruchtenazijn of wijn azijn
- 1 eetlepel notenolie of extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel pijnboompitten of gepelde pistachenootjes
- 100 gram zachte geitenkaas (1 dikke plak)
plukje rucola of veldsla

Bereidingswijze:

Paté met gelakte rauwe ham:
1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Leg de plakken rauwe ham op een bakplaat en bestrijk ze met honing gemengd met de marmelade en de peper.

3. Bak ze in circa 15 minuten in het midden van de oven licht krokant. Keer ze halverwege om.

4. Rijg ze aan de prikkers en steek deze in de paté die in vieren is verdeeld.
TIP! Vervang de paté door camembert of brie.

Palingreepjes met mierikswortelroom:
1. Verdeel de palingstukjes kruislings gestapeld over vier kleine schaaltjes.

2. Meng de crème fraîche met de mierikswortel en schep een toefje op het palingstapeltje.

3. Garneer met de bosui.
TIP! Neem in plaats van palingreepjes, reepjes gerookte zalm

Geitenkaas met honing en noten:
1. Meng de olie met de honing en azijn.

2. Rooster de pitten of noten in een droge hete koekenpan.

3. Zet de gietenkaas even onder een hete grill totdat de kaas licht kleurt.

4. Leg op elke lepel blaadjes rucola of veldsla. Verdeel de kaas in vieren en verdeel de stukken over de lepels.

5. Verdeel de dressing erover en strooi de pitten of nootjes erop.
TIP! Vervang de geitenkaas door kruidenroomkaas.

Wijntip!
Lekker veel smaken. Prima en feestelijk om bijvoorbeeld champagne, cava of prosecco bij te drinken. Maar u kunt ook Santa Balera Sauvignon Blanc-Chardonnay schenken. Rosé erbij? Dan die van Hoop Huis.

Beoordeel het amusepalet recept:

 (4 stemmen)

 
Tags: honing, paté, peper, sinaasappelmarinade, ham, crème fraîche, bosui, lenteui, mierikswortel, palingfilet, paling, wijn, pistachenootjes, geitenkaas, kerst, kerstmis, aardappel, voorgerecht, 4 persoons

Bron: Kerstrecepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten_vandaag_Amusepalet
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact