Aardappel kroketten

Recepten > Aardappel > Aardappel kroketten

Aardappel - Aardappel kroketten

aardappelkroketten-300x129

 

Aantal personen:
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht

Ingrediënten

- 1 ei
- zout
- peper
- bloem
- frituurvet
- 2 eidooiers
- broodkruim
- 1 deciliter melk
- 1 kilo aardappelen
- snufje nootmuskaat

Bereidingswijze:

1. Kook de geschilde aardappelen gaar in water met zout, giet ze af en stamp ze daarna fijn. Meng de koude melk door de gestampte aardappelen, met daarop gevolg de eidooiers, nootmuskaat en peper.
2. Laat de massa koud worden en opstijven. Maak er vervolgens kleine kroketten van.
3. Wentel de kroketten eerst door bloem, dan door het losgeklopte ei en als laatst door het droge broodkruim. Schud het overtollige kruim eraf.
4. Bak de kroketten in heet frituurvet tot ze een goudbruine kleur hebben. Laat de kroketten uitlekken op een stuk keukenrol en dien ze daarna op.

Beoordeel het aardappel kroketten recept:

 (7 stemmen)

 
Tags: lekker, wat eten we vandaag, aardappel, kroket, bijgerecht, frituren, aardappel, bijgerecht, persoons

Bron: Vegetarische recept

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


aardappelkroketten-300x129
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact