Zoete aardappelgaletta van Ottolenghi
Ster Ster Ster (2.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • AardappelHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik de zoete aardappels in met een vork en pak ze niet te strak in met de aluminiumfolie. Zorg ervoor dat de folie goed is afgesloten.
2.Pof de zoete aardappels in de aluminiumfolie ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn, maar in het midden nog iets rauw (controleer dit door in het midden een spies in de aardappel te steken.
3.Laat de zoete aardappels afkoelen totdat je ze vast kunt pakken, pel ze (dit gaat heel makkelijk) en snij ze in plakjes van ongeveer drie millimeter.
4.Rol intussen het bladerdeeg uit tot een lap van ongeveer twee milliliter op een met bloem bestoven werkblad. Snij er vier rechthoeken uit van 7 x 14 centimeter en prik de rechthoeken in met een vork.
5.Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hier de rechthoeken op (met wat afstand van elkaar). Leg de bakplaat minstens een half uur in de koelkast.
6.Verwarm de oven weer voor op 200 graden en snij het rode pepertje in kleine stukjes of hak hem fijn.
7.Klop het ei los en haal het bladerdeeg uit de koelkast. Bestrijk het bladerdeeg dun met het losgeklopte ei. Verdeel de zure room op het bladerdeeg en laat rondom een rand van vijf millimeter vrij.
8.Verdeel de plakken zoete aardappel (licht overlappend) over de zure room. Bestrooi ze met peper & zout, verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de pompoenpitten en de fijn gehakte rode peper.
9.Bak de zoete aardappelgalettes ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven totdat het deeg gaar & goudbruin is.
10.Hak ondertussen de bladpeterselie & het teentje knoflook fijn en meng in een kommetje met een eetlepel olijfolie en een snuf zout.
11.Bestrijk de galettes als ze uit de oven komen direct met het knoflook-mengsel. Serveer warm of op kamertemperatuur met een lekkere salade. Eet smakelijk!



Beoordeel het recept:

 (11 stemmen)



Bron: Micook

Door: ReceptenVandaag