Aardappeltortilla met salami en olijven

Recepten > Aardappel > Aardappeltortilla met salami en olijven

Aardappel - Aardappeltortilla met salami en olijven

18 aardappeltortilla met salami en olijven

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 1 ciabattabrood (250 g)
- 1 ui
- 1 pakje goudsalami (ca. 145 g)
- 6 eetlepels olie
- 1 zakje aardappelschijfjes (450 g)
- 1/2 potje zwarte olijven in plakjes (240 g)
- 5 eieren
- 1/2 kuipje cuisine knoflook & fijne kruiden (a 250 ml)
- 1 eetlepel azijn
- 1 zak ijsbergsla met frisée (200 g)

Bereidingswijze:

Bereiden
Oven op 220 °C voorverwarmen en ciabatta volgens gebruiksaanwijzing afbakken. Ui pellen en snipperen. Goudsalami in reepjes snijden. In koekenpan helft van olie verhitten en ui en aardappel 4 min. bakken. Af en toe omscheppen. Salami en grootste deel plakjes olijven erdoor scheppen en mengsel in pan verdelen. Eieren met Boursin, zout en peper loskloppen en over aardappelmengsel verdelen. Tortilla 10 min. zacht bakken tot bovenkant bijna droog is. Tortilla met behulp van deksel in pan keren en onderkant bruin bakken. Van rest olie, azijn, peper en zout dressing roeren en over sla verdelen. Tortilla in punten snijden, met rest olijfplakjes garneren en met sla en ciabatta serveren.

Beoordeel het aardappeltortilla met salami en olijven recept:

 (11 stemmen)

 
Tags: spaans, hoofdgerecht, oven, salami, olijf, ciabatta, sla, aardappel, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Henk op 19-11-2012:

jaaaah dit is egt ranzig!!!!



18 aardappeltortilla met salami en olijven
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact