Romige aardappelgehaktschotel

Recepten > Aardappel > Romige aardappelgehaktschotel

Aardappel - Romige aardappelgehaktschotel

18 romige aardappelgehaktschotel

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 1 schaal half-om-halfgehakt (500 g)
- 3 eetlepels boter
- 4 tomaten
- 2 zakken gesneden prei (a 300 g)
- 1 duopak aardappelschijfjes (700 g)
- 1 pakje koksroom (200 ml)
- 1 zakje gemalen belegen kaas (150 g)

Materialen
- ovenschaal

Bereidingswijze:

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C. In braadpan boter verhitten en gehakt met zout en peper in 2 min. rul bakken. Tomaten schoonmaken en in stukjes snijden. Gehakt in ovenschaal leggen. In achtergebleven bakvet prei 2 min. bakken. Aardappel, prei en tomaten over gehakt verdelen. Koksroom roeren met zout en peper en over schotel schenken. Schotel bestrooien met kaas en in midden van oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin laten worden.

Beoordeel het romige aardappelgehaktschotel recept:

 (372 stemmen)

 
Tags: wereldkeuken, wat eten we vandaag, ovenschotel, oven, gehakt, prei, kaas, tomaat, schotel, aardappel, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Jolanda55 op 17-04-2011:

smaakt best goed.

Ik moest alleen wel veel extra zout toevoegen..



18 romige aardappelgehaktschotel
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact