Gepofte aardappelen uit de oven (pittig)

Recepten > Aardappel > Gepofte aardappelen uit de oven (pittig)

Aardappel - Gepofte aardappelen uit de oven (pittig)

18 gepofte aardappelen uit de oven (pittig)

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht

Ingrediënten

- 4 grote aardappelen
- 6 eetlepels yoghurt
- 125 ml crème fraîche
- ½ zakje Inproba Gebakken Uitjes
- 100 g verse roomkaas met kruiden
- 1 theelepel Inproba Sambal Oelek

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen in de schil in ruim 20 minuten bijna gaar. Leg ze hierna, afzonderlijk verpakt in aluminiumfolie, nog 10 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven. Maak intussen het sausje: roer de yoghurt, crème fraîche, roomkaas, sambal en 3 eetlepels van de uitjes tot een gladde saus. Neem de aardappelen uit de oven, pak ze uit de folie en maak met een scherp mes een kruis in de schil; deze kan nu gedeeltelijk naar beneden worden gestroopt. Maak nu een brede, diepe snede in de aardappelen en schep hierin wat van de saus; garneer met de gebakken uitjes. Serveer het restant van de saus, gegarneerd met gebakken uitjes erbij in een schaaltje.

Beoordeel het gepofte aardappelen uit de oven (pittig) recept:

 (16 stemmen)

 
Tags: yoghurt, vegetarisch, creme fraiche, roomkaas, sambal, aardappel, bijgerecht, 4 persoons

Bron: dit gepofte aardapp

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


18 gepofte aardappelen uit de oven (pittig)
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact