Aardappelen dauphinoise

Recepten > Aardappel > Aardappelen dauphinoise

Aardappel - Aardappelen dauphinoise

18 aardappelen dauphinoise

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 165 ml melk
- 165 ml slagroom
- handjevol grote tenen knoflook, gehalveerd
- 700 g bloemige aardappelen, zoals Bildtstar of Bintje
- 30 g boter

Bereidingswijze:

Schenk de melk en slagroom in een pan en doe de knoflook erbij. Breng langzaam aan de kook, neem de pan van de hittebron en zet hem apart, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen, terwijl je de aardappelen bereidt. Verwarm de oven voor op 150 °C / gasstand 2. Schil de aardappelen en rasp ze met een mandoline in dunne plakjes. Rangschik een laag aardappelschijfjes in een ronde gratineerschaal of ovenbestendige sauteerpan, met een doorsnede van 25 cm. Breng op smaak met royaal zout en peper en schenk er wat van de romige melk over. Herhaal het proces met de rest van de aardappelen. Druppel er nog een restje kookvocht over. Rangschik wat klontjes boter op de aardappelen en bak ze ongeveer 1½ uur in de oven tot de aardappelen aan de boven kant goudbruin zijn en door en door zacht als je er met de punt van een scherp mes in prikt. Serveer gloeiend heet.

Beoordeel het aardappelen dauphinoise recept:

 (20 stemmen)

 
Tags: frans, vegetarisch, verborgen smaken, john burton, oven, knoflook, melk, slagroom, aardappel, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: dit aardap

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


18 aardappelen dauphinoise
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact