Aardappelpuree

Recepten > Aardappel > Aardappelpuree

Aardappel - Aardappelpuree

18 aardappelpuree

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht

Ingrediënten

- 200 ml melk
- 50 g boter, in klontjes
- 1 kg kruimige aardappelen

Benodigdheden
Pureestamper of -knijper

Bereidingswijze:

Spoel de aardappelen af, doe ze ongeschild in een grote pan en kook ca. 20 minuten, onderstaand in koud water met zout. Om te kijken of de aardappelen gaar zijn, prik je met een mes in een van de aardappelen. Wanneer het mes gemakkelijk erin glijdt, haal je de aardappelen van het vuur. Verwarm de melk in een kleine pan, haal van het vuur en dek af. Giet de aardappelen af, pel en pureer met de pureestamper of -knijper. Schep de aardappelpuree in een pan en laat de puree al roerend 2-3 minuten op zeer laag vuur drogen. Voeg al roerend de klontjes boter toe. Roer langzaam de hete melk erdoor. Proef en breng de aardappelpuree zo nodig op smaak.

Beoordeel het aardappelpuree recept:

 (3 stemmen)

 
Tags: vegetarisch, hollands, puree, melk yoghurt en room, aardappel, bijgerecht, 4 persoons

Bron: kookboek Melk, yoghurt & room van Laurence & Gilles Laurendon. © Terra Lannoo.

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


18 aardappelpuree
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact