Jamie Oliver: Aardappelen met rozemarijn uit de oven

Recepten > Aardappel > Jamie oliver: aardappelen met rozemarijn uit de oven

Aardappel - Jamie Oliver: Aardappelen met rozemarijn uit de oven

18 jamie oliver: aardappelen met rozemarijn uit de oven

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht
Kok: Jamie Oliver

Ingrediënten

- olijfolie, of eenden- of ganzenvet
- 1 takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes
- 5 teentjes knoflook, ongepeld en plat geslagen
- 600 g nieuwe aardappelen, in blokjes van 2½ cm

Benodigdheden
Vijzel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de blokjes aardappel in een grote pan koud water met wat zout en breng ze aan de kook. Laat ze meteen in een vergiet uitlekken en een paar minuten uitwasemen, tot ze min of meer droog zijn. Vermorzel de rozemarijnblaadjes in een vijzel.

Verhit een beetje olijfolie of ganzenvet in een braadslee. Doe de knoflook, aardappeltjes en rozemarijn erin. Bestrooi ze met wat peper en zout en hussel alles goed door elkaar. Zet de braadslee 20 tot 25 minuten in de oven, schud de aardappelen regelmatig en haal ze uit de oven wanneer ze lekker goudbruin en krokant zijn.

Beoordeel het jamie oliver: aardappelen met rozemarijn uit de oven recept:

 (111 stemmen)

 
Tags: wat eten we vandaag, allerhande, kerst, vegetarisch, frans, vijzel, knoflook, rozemarijn, aardappel, bijgerecht, 4 persoons

Bron: kookboek Kook met Jamie van Jamie Oliver. © Kosmos Uitgevers

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


18 jamie oliver: aardappelen met rozemarijn uit de oven
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact