Gevuld stokbrood

Recepten > Brood > Gevuld stokbrood

Brood - Gevuld stokbrood

15 gevuld stokbrood

 

Aantal personen: 6
Bereidings tijd:
Menugang: lunch

Ingrediënten

- mosterd
- worcestersaus of aroma
- 1/2 stronk bleekselderij
- 1 stokbrood van 400 gram
- 1 blik (400 gram) abrikozen
- tabasco of peper uit de molen
- 1 grote rode paprika of 2 tomaten
- 5 eetlepels mayonaise of fritessaus
- 3 eetlepels klein geknipte peterselie
- 100 gram dik gesneden boterhamworst of andere vleeswaren of kaas

Bereidingswijze:

Snijd het stokbrood overlangs doormidden en pluk het kruim uit het midden van beide helften tot op enige afstand van de korst uit het brood.

Laat de abrikozen in een zeef uitlekken. Houd 4 of 6 halve abrikozen apart en snijd de rest in stukjes. Doe de stukjes in de kom.

Was de paprika of de tomaten. Snijd de vruchten overlangs twee keer door en neem de zaadlijsten met zaad weg of verwijder het zaad uit de tomaten. Snijd het vruchtvlees van de paprika of van de tomaten in stukjes van 1/2 centimeter. Doe de stukjes in de kom.

Was en droog de selderij en snijd de selderij overdwars in flinterdunne reepjes. Doe de reepjes in de kom.

Meng de abrikozenstukjes, selderij en paprika of tomaat en schep er de mayonaise door.

Snijd de worst in fijne blokjes of reepjes en voeg deze bij het mengsel in de kom.

Maak het mengsel pikant van smaak met worcestersaus, mosterd en tabasco of peper. Schep er tenslotte nog 2 eetlepels van de peterselie door.

Verdeel de broodvulling, op een paar eetlepels na, over de onderste broodhelft en druk daar het bovenste gedeelte op.

Garneer het gevulde stokbrood met de apart gehouden abrikozen en met de rest van het mengsel en van de peterselie.

Snijd het brood in 6 tot 8 stukken en serveer die niet te lang na de bereiding.

Beoordeel het gevuld stokbrood recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: lunch, stokbrood, mosterd, worcestersaus, bleekselderij, abrikoos, tabasco, paprika, brood, lunch, 6 persoons

Bron: recepten.co

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


15 gevuld stokbrood
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact