Geroosterde sandwich met vissambal

Recepten > Brood > Geroosterde sandwich met vissambal

Brood - Geroosterde sandwich met vissambal

recepten_vandaag_geroosterde_sandwich_met_vissambal

 

Aantal personen: 8
Bereidings tijd:
Menugang: lunch

Ingrediënten

voor de vissambal:

- 1 ui
- sap van ½ citroen
- 1 teentje knoflook
- 1 verse rode peper
- 1 verse groene peper
- 100 ml zonnebloemolie
- 200 g gerookte forel of makreel


voor de sandwiches:

- 8 sneden casinobrood, bruin of wit
- roomboter
- ½ komkommer, in dunne plakjes
- 2 tomaten, in dunne plakjes
- 50 g waterkers
- 2 lente-uitjes, in schuine ringetjes

Bereidingswijze:

1. Snijd de pepers over de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
2. Hak de pepers fijn. Snijd de ui en knoflook fijn.
3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en peper zachtjes 8 minuten.
4. Pluk de vis in kleine stukjes. Meng het pepermengsel met de vis. Breng op smaak met citroensap en peper en zout.
5. Rooster de boterhammen, besmeer evt. met boter en besmeer met de vissambal.
6. Garneer met plakjes tomaat, komkommer, waterkers en bosui.

Beoordeel het geroosterde sandwich met vissambal recept:

 (3 stemmen)

 
Tags: ui, citroen, knoflook, rode peper, groene peper, zonnebloemolie, forel, roomboter, komkommer, tomaat, waterkers, lenteui, brood, lunch, 8 persoons

Bron: Delicious magazine

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten_vandaag_geroosterde_sandwich_met_vissambal
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact