Mediterraans olijvenbrood
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • 15Aantal personen
  • 2 - Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Bloem, gist, suiker, zout, zwarte olijven, olijfolie en water in een grote kom vermengen.

2. Het deeg op een met bloem bestoven plank leggen en tot een gelijkmatig, elastisch deeg kneden (5-10 minuten).

3. Apart zetten en in ong. 45 minuten tot verdubbeld volume laten rijzen.

4. Het deeg neerslaan, nogmaals 5-10 minuten goed kneden en dit keer in ong. 30 minuten tot verdubbeld volume laten rijzen.

5. Vorm het deeg op een kneedplank tot een bal. Leg een met bloem bestrooide theedoek in een grote kom en leg daar de bal deeg omgekeer in. Wederom tot verdubbeld volume laten rijzen.

6. Terwijl het deeg voor de derde keer rijst, een pan water onder in de oven zetten. De oven voorverwarmen op 250°C/gasstand 10.

7. Leg het brood voorzichtig op een licht ingevette en met maïsmeel bestrooide bakplaat.

8. 10-15 minuten op 250°C/gasstand 10 bakken. Zet de oven vervolgens op 190°C/gasstand 5 en bak het brood vervolgens in ong. 30 minuten gaar.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Allrecipes

Door: ReceptenVandaag