Paasstol
Ster Ster Ster Ster (3.8 / 5)
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • 1Aantal personen
  • Tijd
  • 16Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten


  • Voor het glazuur:

Bereidingswijze

1. Haal de boter uit de koelkast
2. Verwarm de melk totdat je je vingertop er nog net in kan steken.
3. Giet de melk in een glazen maatbeker en voeg 1 theelepel suiker en de gedroogde gist toe. Klop door elkaar en laat staan totdat het een schuimlaag van 2,5 cm vormt (dit duurt ongeveer 15 minuten).
4. Was de gedroogde vruchten en snij de kersen en abrikozen in stukjes. Hak de amandelen in stukjes. Rasp de schil van de citroen en de sinaasappel. Klop het ei los.
5. Zeef de bloem met het zout en de rest van de suiker in een kom. Maak een kuiltje in het middel.
6. Giet het melkmengsel in de kom. Verdeel de boter in stukjes en voeg ook toe aan de kom. Schenk het ei erbij.
7. Meng alles met je handen of met een houten lepel. Zorg dat je een samenhangend deeg hebt dat niet meer aan de randen van de kom plakt.
8. Voeg het gedroogde fruit, de amandelen en de geraspte schil van de citroen en sinaasappel toe. Kneed het deeg voor 5 minuten of totdat het deeg elastisch aanvoelt en het fruit goed verspreid is.
9. Leg het deeg in een kom en bedek de kom met folie. Laat het deeg op een warme plaats rijzen totdat het in omvang verdubbeld is (dit kan tot twee uur duren).
10. Bestuif een werkblad met bloem en leg het deeg erop. Kneed alle lucht eruit en blijf kneden totdat het deeg soepel en elastisch aanvoelt.
11. Rol het deeg uit in een rechthoek van 25 bij 20 cm.
12. Kneed de amandelspijs in een langwerpige rol en leg het net naast het midden van het deeg.
13. Vouw het deeg over de spijs en leg het brood op een bakplaat bedekt met bakpapier. Laat het opnieuw op een warme plek rijzen totdat het brood dubbel zo groot is.
14. Verwarm de oven voor op 190°C.
15. Bak de stol voor 35 – 40 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg de stol vervolgens op een rooster om af te koelen.
16. Maak ondertussen het glazuur. Zeef de poedersuiker en meng in een kom met de citroensap. Gebruik een spatel of mes om de bovenkant van de stol te glazuren. Glazuur de stol als hij nog warm is. Serveer meteen, met of zonder boter.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Yummy in my tummy

Door: ReceptenVandaag