Brioche

Recepten > Brood > Brioche

Brood - Brioche

recepten_vandaag_brioche

 

Aantal personen: 1
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- 3 eieren
- 345 gram bloem
- 45 ml warm water
- 80 ml warme melk
- 1/4 theelepel zout
- 115 gram roomboter
- 7 gram (1 zakje) gist
- 2 eetlepels kristalsuiker

Voor de bovenkant:
- 1 ei
- 1 eetlepel kristalsuiker

Bereidingswijze:

1. Begin met het water. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan de broodmachine. Als je het brood niet direct gaat maken, zorg dan dat de gist niet in contact komt met het vocht.

2. Zet de machine aan op het deegprogramma. Bij mijn broodmachine duurt dit 1,5 uur.

3. Verwarm de oven voor op 190°C.

4. Bestrijk een kom lichtjes met zonnebloemolie of gesmolten boter. Leg het gerezen deeg in de kom en kneed met je handen de lucht eruit.

5. Beleg een cakevorm met bakpapier. Leg het deeg erin.

6. Klop het ei los met de suiker en bestrijk de bovenkant van het brood met het mengsel.

7. Bak het brood voor 30 minuten in de oven. Brioche is zowel warm als koud erg lekker.

Beoordeel het brioche recept:

 (4 stemmen)

 
Tags: ei, bloem, water, melk, zout, roomboter, gist, suiker, brood, voorgerecht, 1 persoons

Bron: Yummy in my tummy

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten_vandaag_brioche
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact