Palmpaashaantjes

Recepten > Brood > Palmpaashaantjes

Brood - Palmpaashaantjes

Receptenvandaag palmpaashaantjes

 

Aantal personen: 8
Bereidings tijd:
Menugang: lunch

Ingrediënten

- 1 losgeklopt ei
- een paar krenten of rozijnen
- 4 eetlepels bloem om mee te bestrooien
- 1 pak broodmix voor witbrood Bijv. Koopmans

Bereidingswijze:

1. Maak het deeg in een ruime kom volgens de aanwijzingen op de verpakking van het broodmix en laat het afgedekt met een doek op een warme plaats rijzen totdat het 2 keer zoveel is geworden.
2. Kneed het even door elkaar en verdeel het deeg in 8 gelijke stukken, bestrooi de stukken met bloem en maak er nu ronde bollen van.
3. Leg de bollen op het werkvlak afgedekt met een doek.
4. Druk de bolletjes stuk voor stuk plat en rol ze tot een puntbroodje.
5. Maak van het deeg een V-vorm door je vinger in het midden van het broodje te houden en de uiteinden omhoog te buigen.
6. Rol nu het broodje plat in de vorm van een haantje.
7. Van een krent of rozijn maak je een oog en met een schaar kun je het deeg inknippen voor de hanenkam, snavel en staart.
8. Leg de haantjes op de bakplaat en bestrijk deze met het losgeklopte ei.
9. Even laten rusten. Dan kun je de haantjes afbakken in een voorverwarmde oven op 240°C in ca. 10 minuten tot ze gaar zijn en goudbruin. Kijk af en toe even of ze niet te hard gaan!

Beoordeel het palmpaashaantjes recept:

 (1 stem)

 
Tags: ei, krenten, rozijnen, bloem, witbrood, pasen, ontbijt, palmpasen, brood, lunch, 8 persoons

Bron: Paas recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


Receptenvandaag palmpaashaantjes
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact