Triangels met walnoten en havervlokken
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • 35Stappen
Print Recept
  • Menugang : Ontbijt

Ingrediënten

    Voor het deeg:

  • Voor de vulling:

  • Verder:

Bereidingswijze

Werkwijze deeg in een standmixer kneden:
1. Doe alle ingredienten voor het deeg in de kom, roer eventueel met een pollepel door elkaar en kneed met de deeghaak in 10 – 15 minuten tot een soepel deeg dat van de wand van de kom loslaat. Kneed de walnoten erdoor.

Werkwijze deeg in een broodbakmachine kneden:
1. Doe alle ingredienten voor het deeg in de bak van de bbm.
2. Kneed 10 - 15 minuten op bijvoorbeeld de pizzastand en kneed de walnoten erdoor.
3. Doe het deeg over in een licht met zonnebloemolie ingevette kom en volg verder de werkwijze vanaf de 1e rijs zoals hieronder beschreven.
4. Of gebruik de deegstand (= inclusief 1e rijs), gebruik dan koud water en volg het recept hieronder vanaf het vormen.

Werkwijze deeg met de hand kneden:
1. Doe alle ingredienten voor het deeg in een grote kom.
2. Roer met een pollepel door elkaar tot alle bloem bevochtigd is.
3. Stort op een werkplek en kneed met de hand in ± 20 minuten tot een soepel deeg.
4. Voeg geen extra bloem toe, het deeg wordt vanzelf minder kleverig tijdens het kneden. Kneed de walnoten erdoor.

Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken:
1. Vet je handen in met wat zonnebloemolie en neem een klein bolletje (formaat golfbal) van het deeg af.
2. Trek het deeg voorzichtig al ronddraaiend uit tot een vliesje (denk aan een kauwgombel). Als het deeg snel scheurt is het nog niet goed gekneed. Kneed dan nog een paar minuten en probeer het weer.

1e rijs:
1. Vorm het deeg tot een bal en doe het over in een licht met zonnebloemolie ingevette kom, 1 x keren zodat alle kanten met wat olie bedekt zijn.
2. Dek de kom af en laat het deeg op kamertemperatuur in 45 - 60 minuten in volume verdubbelen. Het deeg is goed gerezen als je er met een vinger in prikt en het gat blijft staan.

Vormen:
1. Stort het deeg op een licht met zonnebloemolie ingevette werkplek.
2. Druk de lucht eruit (= doorslaan).
3. Bol het deeg losjes op en laat het ± 15 minuten afgedekt liggen.
4. Leg het deeg in de springvorm en druk het plat zodat het de hele bodem bedekt. Zorg ervoor dat het deeg overal even dik is.
5. Snijd het deeg met een deegsteker in 8 gelijke stukken.
6. Haal de rand van de springvorm.
7. Bestrijk de bovenkant van ieder stuk deeg met een kwastje met wat water.
8. Strooi de havervlokken op een bord of bakplaat en druk de natgemaakte stukken deeg erin.

2e rijs:
1. Verdeel de triangels een paar centimeter uit elkaar over een bakplaat.
2. Dek het deeg af en laat de deegstukken in 45 – 60 minuten tot bijna in volume verdubbelen. Het deeg is genoeg gerezen als je er met een vinger op drukt het veert langzaam terug.

Oven voorverwarmen:
1. Verwarm tijdens de 2e rijs de oven voor op 220 °C (boven- en onderwarmte). Als je met hete lucht wilt bakken verlaag dan de temperatuur met 20 °C of volg de gebruiksaanwijzing van de oven.

Bakken:
1. Bak de broodjes in ± 20 minuten gaar en bruin. Laat de broodjes op een rooster afkoelen.

ITP! Deze broodjes kunnen ingevroren worden. Laat ze ontdooien en piep ze voor het serveren in ± 5 minuten op in een op 200 °C voorverwarmde oven zodat de korst weer knapperig wordt.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Caroline Brouwer

Door: ReceptenVandaag