Spiraalbroodjes met parmezaan en parmaham
Ster Ster Ster (3.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • BroodHoofdgroep
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Ontbijt

Ingrediënten

    Voor het deeg:

  • Voor de vulling:

Bereidingswijze

1. Maak eerst het deeg: doe alle ingredienten voor het deeg in de keukenmachine en kneed 10 minuten tot een samenhangend deeg dat van de zijkanten los laat (je kunt natuurlijk ook met de hand kneden). Breng het over in een kom die je met zonnebloemolie lichtjes hebt ingesmeerd. Draai het deeg zodat alles met een laagje olie bedekt is. Dek af en laat 1 uur rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.
2. Meng in een kom de Parmezaanse kaas met de geroosterde pijnboompitten.
3. Haal het deeg uit de vorm en leg het op een licht met bloem bestoven werkvlak, bol goed op en laat afgedekt 10 minuten rusten.
4. Druk het deeg voorzichtig met je vingertoppen uit tot een rechthoek van ongeveer 30 x 45 cm. Bestrijk met de olijfolie en verdeel de helft van de Parmezaanse kaas en pijnboompitten erover. Leg daar de plakjes parmaham op en strooi de andere helft van het parmezaan-pijnboompittenmengsel erover. Rol vanaf de lange kant het deeg op en druk de naad goed dicht.
5. Snijd de rol met een scherp gekarteld mes in 12 plakjes en leg deze op hun kant op een bakplaat die je met bakpapier bekleed hebt. Dek ze af en laat nog 45 minuten tot bijna het dubbele volume rijzen.
6. Verwarm de oven voor op 240' C boven-en onderwarmte en bak de broodjes in 12 - 15 minuten goudbruin. Bestrijk terwijl ze nog warm zijn met olijfolie en laat verder afkoelen op een rooster.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Caroline Brouwer

Door: ReceptenVandaag