Sinaasappel-amandelcake
Ster Ster Ster Ster (4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 10Aantal personen
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Doe de stukken sinaasappel in een steelpan en verwijder pitten. Voeg 1 eetlepel water toe, dek de pan af en laat 30 minuten zachtjes koken tot de sinaasappels zacht zijn en het teveel aan vocht is verdampt. Laat afkoelen.

2. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Bedek de bodem en de wanden van een springvorm met een diameter van 23 cm met bakpapier. Hak de sinaasappels fijn in een keukenmachine, met een mixer of met een groot mes.

3. Doe het eiwit in een grote kom en klop stijf. Klop er langzaam de helft van de basterdsuiker door en klop dan nog 1 minuut.

4. Klop de eierdooiers met de rest van de basterdsuiker in een andere kom gedurende 2-3 minuten tot een bleek, dik mengsel. Klop er vervolgens de fijngehakte sinaasappel door en voeg ook de gemalen amandelen toe.

5. Voeg 3 eetlepels van het eiwit toe aan de eierdooiers en roer. Voeg dan de rest van het eiwit toe met een grote metalen lepel en meng goed. Schep het mengsel in de springvorm en strijk het glad. Bestrooi met de amandelschilfers.

6. Bak de cake 50-55 minuten tot hij goudbruin is en een vleespen die u in het midden steekt, er schoon weer uit komt. Controleer de cake even na 20 en na 30 minuten en bedek hem eventueel met folie als hij te bruin wordt.

7. Laat de cake afkoelen in de vorm, haal hem er dan uit, haal het bakpapier eraf en leg hem op een serveerschotel. Bestrooi met poedersuiker voor het serveren. U kunt de cake tot 2 dagen bewaren in een luchtdichte doos.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Allrecipes

Door: ReceptenVandaag