Merengue gelato cake met chocoladesaus
Ster (1 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • 30 - Tijd
  • 16Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten


  • Voor de chocoladesaus:

Bereidingswijze

1. Pak je bakblik in met keukenfolie.
2. Zorg dat je aan de bovenkant keukenfolie overhoud om over de cake heen te vouwen
3. Klop de room tot het dikkig begint te worden.
4. Neem je chocolade rasp en roer het samen met je likeur door de room heen.
5. Verkuimel de merengues goed en voeg ze ook aan je mix toe.
6. Giet het geheel in je bakblik en verdeel de inhoud met een spatel.
7. Dek de bovenkant toe met de restfolie.
8. Pak daarna het hele bakblik goed in met keukenfolie. Na 8 uur in de vriezer is de Merengue gelato cake klaar.

Voor de chocoladesaus:
1. Giet de room in de sauspan samen met de verkruimelde chocolade.
2. Verwarm de saus boven een laag vuurtje en roer de inhoud zachtjes.
3. Neem de pan van het vuur wanneer de saus bijna helemaal gesmolten is.
4. Door de warmte in de pan blijft de chocolade verder smelten.
5. Voeg de likeur toe.
6. Roer weer zachtjes om de smaken te binden.
7. Wanneer de saus tot lauwwarm is afgekoeld, kan je hem over de cake gieten.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Nigella Lawson

Door: ReceptenVandaag