Sinterklaastrifle

Recepten > Cake > Sinterklaastrifle

Cake - Sinterklaastrifle

sinterklaastrifle-recepten-vandaag

 

Aantal personen: 12 personen
Bereidings tijd:
Menugang: nagerecht

Ingrediënten

- 200 g boter
- 200 g lichtbruine basterdsuiker + 2 el extra
- 4 eieren
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 4 tl koek- en speculaaskruiden (bakje 20 g)
- 500 ml slagroom
- 1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g)
- 2 tl gemalen kaneel
- 1 melkchocoladeletter, grof gehakt
- 8 taaitaaipoppetjes
- 100 g strooigoed (bijv. pepernoten, schuimpjes en tum tum)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 160 ¬ļC. Klop de boter met 200 g suiker en een mespunt zout 15 min. met een mixer tot een luchtige cr√®me ontstaat. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het bakmeel samen met de kruiden boven de cr√®me en meng voorzichtig door elkaar. Giet het beslag in de cakevorm en bak in ca. 50 min. gaar. Laat 1 uur afkoelen.
2. Klop de slagroom stijf met de 2 el extra suiker. Roer de mascarpone los en meng met de kaneel en chocolade. Schep de slagroom er luchtig door. Snijd de cake in plakken van 1 cm. Bedek de bodem van de schaal met de helft van de plakken. Zet de taaitaaipoppetjes rondom tegen de rand.
3. Schep 2/3 van het slagroommengsel in de schaal. Dek af met de rest van de cakeplakken. Schep de rest van het slagroommengsel erop en verdeel het strooigoed erover. Serveer direct.

Beoordeel het sinterklaastrifle recept:

 (7 stemmen)

 
Tags: sinterklaas, lekker, nagerecht, toetje, overig, feestelijk, diner, trifle, gebak, hollands, kinderrecept, cake, nagerecht, 12 personen persoons

Bron: albert heijn

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


sinterklaastrifle-recepten-vandaag
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact