WK oranje carrot cupcakes
Ster Ster Ster Ster (4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten


  • Voor de icing:

Bereidingswijze

1. Oven voorverwarmen op 180 C en vul een muffin bakblik met muffinvormpjes.
2. Mix de suiker, bloem, bicarbonate of soda, mixed spice en sinaasappelrasp in een grote kom.
3. Meng in een andere kom de eieren en olie en mix het langzaam door de kom met de bloem.
4. Voeg ook de geraspte wortel toe.
5. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en bak de cupcakes ongeveer 20-22 minuten. De cupcakes zijn gaar als je een spies in het midden prikt en deze er schoon weer uitkomt.
6. Laat de cupcakes afkoelen voordat je de icing erop doet.

Icing:
1. Mix de boter totdat deze helemaal zacht is.
2. Mix er dan de roomkaas, poedersuiker en vanille extract doorheen.
3. Maak een mooie swirl icing op de cupcakes en decoreer met de spikkels.

TIP! Als je geen spikkels hebt, kun je de cupcakes ook heel goed versieren met sinaasappelrasp.Gesuikerde sinaasappelrasp maak je door rasp van 1 sinaasappel met 10 gram suiker en 50 ml water in een kleine pan aan de kook te brengen. Kook het zachtjes voor ongeveer 5 minuten. Haal de rasp daarna uit de pan en laat het opdrogen op een stukje bakpapier.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Cookie Cottage

Door: ReceptenVandaag