Ananasbeignets

Recepten > Cake > Ananasbeignets

Cake - Ananasbeignets

000868772_001_ananasbeignets_200

 

Aantal personen: 10 personen
Bereidings tijd:
Menugang: overige

Ingrediënten

- 3 eieren
- 1 ananas
- 125 g bloem
- poedersuiker
- 1.5 el zonnebloemolie
- 125 ml bier (flesje 330 ml)

Bereidingswijze:

1. Zeef de bloem boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier 1 mespunt zout, 1 ei en de olie in. Roer van buiten naar binnen een paar keer door met een garde en voeg al roerend het bier toe. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur rusten op een warme, tochtvrije plek.
2. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 ºC. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Splits 2 eieren en klop de eiwitten stijf. Schep ze voorzichtig door het beslag. Snijd de onderkant en kroon van de ananas en snijd de schil eraf. Snijd de ananas in de breedte in 10 gelijke plakken. Verwijder de harde kern met een mes.
3. Haal de ananas door het beslag, laat uitlekken en doe in de frituurpan. Frituur in porties in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
4. Laat de beignets op keukenpapier uitlekken en bestrooi met poedersuiker. Serveer warm, lauw of koud.

Beoordeel het ananasbeignets recept:

 (4 stemmen)

 
Tags: cake, ananas, beignets, ananasbeignets, oud en nieuw, ei, bloem, frituren, poedersuiker, olie, bier, cake, overige, 10 personen persoons

Bron: AH Allerhande

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


000868772_001_ananasbeignets_200
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact