Utrechtse theerandjes
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 12Aantal personen
  • 30 - Tijd
  • 13Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten


  • Voor het glazuur:

Bereidingswijze

1. Smelt de honing samen met de suiker in een pannetje, als het suiker-honingmengsel een beetje begint te borrelen is het goed, haal dan de pan van het vuur.
2. Laat het mengsel even afkoelen in het pannetje.
3. Zeef ondertussen in een kom de bloem samen met het bakpoeder en voeg daar de kaneel, het zout, de schil van de limoen en de sukade aan toe.
4. Voeg het ei toe en roer dit door elkaar totdat het een beetje begint te plakken.
5. Giet als laatste het suiker-honingmengsel erdoor en kneed dit tot een deegbal (let op het kan nog wel een beetje warm aanvoelen).
6. Als het deeg een geheel is, wikkel je het in foliepapier en laat het deeg ruim twee uur rusten in de koelkast.
7. Zodra het deeg twee uur heeft gerust, verwarm je de oven voor op 200 graden.
8. Bekleed een bakplaat met een bakpapiertje.
9. Rol het deeg uit tot een dikke plak van ongeveer 1 cm dik en leg het op de bakplaat.
10. Bak de koek ongeveer 15 minuten in het midden van oven totdat deze gaar is.
11. Laat de koek afkoelen en maak daarna het glazuur.
12. Meng de poedersuiker met het water en strijk dit over de afgekoelde koek heen.
13. Snijd de koek in plakken en serveer voor de visite.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Chicks love food

Door: ReceptenVandaag