Stroopwafelcake met karamelsaus
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 1Aantal personen
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 150°C en vet een cakevorm in met een beetje neutrale olie. Leg vervolgens een stuk bakpapier onderin de vorm zodat je de cake straks makkelijk uit de vorm kunt halen.
2. Klop de boter met de kristalsuiker en de basterdsuiker tot een romig mengsel. Dit gaat het beste met een elektrische mixer. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe terwijl je blijft kloppen.
3. Voeg de kaneel, een snufje zout en het zelfrijzend bakmeel toe zodra de eieren volledig zijn opgenomen. Klop het geheel een minuut of twee door met een mixer tot er een mooi beslag ontstaat.
4. Doe de gehakte stroopwafels bij het beslag, maar houd een gedeelte achter voor decoratie. Roer de stroopwafels met een houten lepel door het cakebeslag.
5. Stort het cakebeslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 70 minuten gaar. Check of de cake gaar is door met een sateprikker in het midden te prikken. Wanneer deze er schoon uit komt is de cake gaar. Merk je tijdens het bakken dat de cake bovenop te donker wordt, dek de vorm dan af met een stuk aluminiumfolie.
6. Laat de cake tien minuten afkoelen in de cakevorm en vervolgens volledig op een taartrooster.
7. Schenk de karamelsaus over de stroopwafelcake en top af met de stukjes gehakte stroopwafel.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Oh My Foodness

Door: ReceptenVandaag