Frambozencake met amandelcrumble
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 12Aantal personen
  • Tijd
  • 10Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm in met een beetje boter en leg een vel bakpapier met overhangende randen in de bakvorm.
2.Smelt 125 gram roomboter in een pannetje en laat wat afkoelen. Klop de eieren los in een kommetje.
3.Doe 140 gram bloem samen met de bakpoeder in een kom. Voeg het amandelmeel en de kristalsuiker toe en meng het geheel door elkaar.
4.Maak een kuiltje in het midden van het bloem-mengsel en giet daar de losgeklopte eieren samen met de gesmolten roomboter en het vanille extract in.
5.Roer het geheel door elkaar, maar meng niet te lang. Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
6.Was de frambozen (laat de diepvries-variant eventueel eerst ontdooien), dep ze droog en verdeel ze over het beslag.
7.Snij de rest van de roomboter (45 gram) in blokjes en meng met de overige bloem (40 gram) in een kom. Wrijf de blokjes roomboter met je vingertoppen door de bloem tot een kruimelig deeg.
8.Voeg de lichte basterdsuiker en het amandelschaafsel toe en roer door (met je vingers). Verdeel het kruimeldeeg over de frambozen.
9.Bak de frambozencake in ongeveer 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
10.Laat de frambozencake afkoelen, haal uit de vorm en snij in stukjes. Bestuif de cake voor het serveren eventueel met wat poedersuiker. Smullen maar!



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Micook

Door: ReceptenVandaag