Oud-hollandse tulband

Recepten > Cake > oud-hollandse tulband

Cake - Oud-hollandse tulband

 

Aantal personen: -
Bereidings tijd:
Menugang: overige
   

Ingrediënten

- 4 eieren
- 50 ml melk
- 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Tulband
- 175 g roomboter of margarine (op kamertemperatuur)

Keukengerei
Tulbandvorm met doorsnede 22 cm (mix is ook geschikt voor siliconenvorm)
Mixer met garden

Oventemperatuur
Elektrische oven: 150graden C
Heteluchtoven: 140graden C
Gasoven: stand 2-3graden C

 

Bereidingswijze:

1 Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

2 Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

3 Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

4 Voeg de tulbandmix, de eieren en de melk in één keer toe.

5 Roer het geheel met de mixer op de laagste in 1 minuut tot een glad geheel.

6 Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.

7 Doe het beslag direct in de tulbandvorm.

8 Bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin.

9 Neem de tulband uit de oven en laat deze circa 2 minuten afkoelen in de vorm.

10 Haal de tulband uit de vorm en laat deze op een rooster verder afkoelen.

11 Bestuif de afgekoelde tulband met poedersuiker.

Beoordeel dit recept:

 (1 stem)

 
Tags: koopmans, tulband, oud-hollands, eieren, melk, roomboter, margarine, tulbandvorm, mixer, cake, overige, - persoons

Bron: Koopmans

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


Plaats uw reactie

Log eerst in om een reactie te kunnen plaatsen.

26 oud-hollandse tulband
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2014 ReceptenVandaag.nl alles online kopen     Links Contact
  Kerstrecepten - Postcodes - Affiliate stats webshop     Disclaimer  
             

Schrijf je in! om op de hoogte te blijven van onze site.