Recepten > Feestelijk

Lekkere Feestelijk recepten

Allerhande lekkere feestelijkrecepten om te koken, bakken en braden. Bereid snel en makkelijk uw gezond feestelijk gerecht of maaltijd om te eten of drinken met dit feestelijk recept:

recept kerstkoekjes

Feestelijk - Kerstkoekjes

Aantal personen: 25 stuks
Menugang: overige
Verwarm de oven voor op 180 graden C. Kneed boter, suiker, eieren, gember, bakmeel en...
17 oliebollen

Feestelijk - Oliebollen

Aantal personen: 24
Menugang: overige
Voorbereiden In een kom appel, citroenschil, rozijnen, krenten en sukade of gember m...
17 oliebollen

Feestelijk - Oliebollen

Aantal personen: 25
Menugang: overige
Bereiden Laat het ei en de melk op kamertemperatuur komen. Houd 1 el van de bloem ap...
17 zoete en hartige oliebolletjes

Feestelijk - Zoete en hartige oliebolletjes

Aantal personen: 25
Menugang: overige
Voorbereiden Voorbereiden zoete bolletjes: Citroen schoonboenen, schil raspen. Dadel...
17 kruidige appelbeignets met geitenkaas

Feestelijk - Kruidige appelbeignets met geitenkaas

Aantal personen: 8
Menugang: overige
Voorbereiden Appels schillen, klokhuizen eruit boren en appels in 6 plakken snijden....
17 appel-oliebollen

Feestelijk - Appel-oliebollen

Aantal personen: 8
Menugang: overige
Voorbereiden Verkruimel voor het maken van de appel-oliebollen de verse gist en pure...
17 ricotta-honingbeignets

Feestelijk - Ricotta-honingbeignets

Aantal personen: 20
Menugang: overige
Zeef de bloem, het bakpoeder en een mespunt zout boven een ruime kom. Klop in een and...
17 appelbeignets in bierbeslag

Feestelijk - Appelbeignets in bierbeslag

Aantal personen: 12
Menugang: overige
Verhit de olie in een frituurpan tot 175 °C. (Of verhit een laag olie in een wok tot...
kruiden pepernoten

Feestelijk - Kruiden pepernoten

Aantal personen: -
Menugang: overige
Verwarm de oven voor op 175°C. Roer de boter en de basterdsuiker tot een zachte m...
pepernoten

Feestelijk - Pepernoten

Aantal personen: -
Menugang: overige
Verwarm de oven voor op 175°C. Meng met een mixer (of in een keukenmachine) de zac...
pepernoten recepten vandaag

Feestelijk - Pepernoten 2

Aantal personen: -
Menugang: overige
Doe de honing, het ei, de kruiden, het anijszaad en een snufje zout in een kom. Zeef ...
kruidnoten

Feestelijk - Kruidnoten

Aantal personen: -
Menugang: overige
Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet de bakplaat in. Zeef het bakmeel boven een k...
schuimpjes

Feestelijk - Schuimpjes

Aantal personen: -
Menugang: overige
Verwarm de oven op de laagste stand voor. Ontvet de mixer en een grote schaal met azi...
taaitaai

Feestelijk - Taaitaai

Aantal personen: -
Menugang: overige
Verwarm de oven voor op 160 graden Verwarm de honing zachtjes en roer er de stroop d...
limburgse speculaasbrokken

Feestelijk - Speculaasbrokken

Aantal personen:
Menugang: overige
1 Snijd de boter met twee messen tot kleine stukjes in het Bakkers Zelfrijzend Bakmee...
oudhollandse kruidnootjes

Feestelijk - Eenvoudige oudhollandse kruidnootjes

Aantal personen: -
Menugang: overige
1 Verwarm de oven voor. 2 Roer de boter iets zacht en voeg de mix toe. 3 Kneed ...
gevulde speculaas

Feestelijk - Gevulde speculaas

Aantal personen: -
Menugang: overige
1. Meng Bakkers Zelfrijzend Bakmeel met basterdsuiker, zout en speculaaskruiden. 2. ...
23 banketletter

Feestelijk - Banketletter

Aantal personen: -
Menugang: overige
1 Laat 5 plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg de plakjes die je niet gebruikt gelijk ter...
23 de zak van sinterklaas

Feestelijk - De zak van sinterklaas

Aantal personen: -
Menugang: overige
1 Bereid het pannenkoekenbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar voeg a...
23 mini amandelstaaf

Feestelijk - Mini amandelstaaf

Aantal personen: -
Menugang: overige
1 Verwarm de oven voor. 2 Meng de amandelspijs met losgeklopt ei tot dit goed r...
23 ham-kaasoliebollen

Feestelijk - Ham-kaasoliebollen

Aantal personen: -
Menugang: overige
1 Roer de mix voor Oliebollen met het water tot een glad beslag. 2 Voeg de st...
23 bananenbeignets

Feestelijk - Bananenbeignets

Aantal personen: -
Menugang: overige
1 Klop het ei los en meng dit met de olie, de melk en de kaneel door het Bakkers Zelf...
23 oliebollen gemak in een pak

Feestelijk - Oliebollen gemak in een Pak

Aantal personen: -
Menugang: overige
1 Laat in een friteuse de olie heet worden tot circa 190°C. 2 Eventueel kun ...
23 oudhollandse appelbeignets

Feestelijk - Oudhollandse appelbeignets

Aantal personen: -
Menugang: overige
1 Klop de eieren los met de helft van de melk. 2 Roer het eimengsel met Bakke...
23 rozijnenbolletjes

Feestelijk - Rozijnenbolletjes

Aantal personen: -
Menugang: overige
1 Los 1 tl suiker op in een scheutje lauw water en strooi de gist erop. Laat dit meng...
23 kaneelbolletjes met chocoglazuur

Feestelijk - Kaneelbolletjes met chocoglazuur

Aantal personen: -
Menugang: overige
1 Meng de mix voor oliebollen met gemalen kaneel, voeg het aroma en water toe en volg...
23 ananasbollen

Feestelijk - Ananasbollen

Aantal personen: -
Menugang: overige
1 Roer de oliebollenmix met het water en het bier tot een glad beslag. 2 Snij...
23 appel-gemberbollen

Feestelijk - Appel-gemberbollen

Aantal personen: -
Menugang: overige
1 Roer de oliebollenmix met water en bier tot een glad beslag. 2 Meng de appe...
23 amandel-spijsbolletjes

Feestelijk - Amandel-spijsbolletjes

Aantal personen: -
Menugang: overige
1 Verkruimel het amandelspijs in een kom. 2 Rasp de schil van de citroen dun,...
23 kerstboomkoekjes

Feestelijk - Kerstboomkoekjes

Aantal personen: 6
Menugang: overige
Voorbereiden In een kommetje eieren loskloppen met stroop. Bloem, bakpoeder, mespunt...
23 pietenoogjes van kruidnoten

Feestelijk - Pietenoogjes van kruidnoten

Aantal personen: -
Menugang: overige
1 Verwarm de oven voor. 2 Bekleed de bakplaat met bakpapier. 3 Doe d...
23 5. kalkoentournedos met appel en gembersaus

Feestelijk - Kalkoentournedos met appel en gembersaus

Aantal personen: 4
Menugang: hoofdgerecht
Lekker met een timbaaltje van (wilde) rijst en gesmoorde prei. Wrijf de kalkoentourne...
23 visfrikandellen

Feestelijk - Visfrikandellen

Aantal personen: 2
Menugang: bijgerecht
De visfilet in grove stukken op de draaiende messen laten vallen op stand 2. Blend...
oliebollen

Feestelijk - Ouderwets hollandse oliebollen

Aantal personen: 12 porties
Menugang: overige
1. Zet de oven op de laagst mogelijke temperatuur. 2. Los de gist op in het warme ...
stoofperen-in-rode-wijn

Feestelijk - Stoofperen in rode wijn

Aantal personen: 4 porties
Menugang: nagerecht
1. Doe de rode wijn in een grote sauspan en breng aan de kook. 2. Zet het vuur lag...

Feestelijk - Bladerdeegjes met zeetong

Aantal personen: 4
Menugang: hoofdgerecht
Voorbereiding: Snipper de sjalotjes. Snij de tongfilets in reepjes. Verwarm de ove...
recepten_vandaag_pavlova

Feestelijk - Pavlova

Aantal personen: 12 porties
Menugang: nagerecht
1. De oven voorverwarmen op 140°C/gasstand 1. Een bakplaat invetten, met bakpapier b...
recepten_vandaag_Koulourakia

Feestelijk - Koulourakia

Aantal personen: 48
Menugang: overige
1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasovenstand 6. Vet een bakplaat in of bekleed met...
recepten_vandaag_amandelspijspeertjes

Feestelijk - Amandelspijspeertjes

Aantal personen: 20 stuks
Menugang: bijgerecht
Moet een dag van tevoren!: 1. Amandelen in keukenmachine poederfijn malen. 2. Ama...
recepten_vandaag_Bladerdeeg_gebakjes_met_asperges_chili_rundvlees

Feestelijk - Bladerdeeg gebakjes met asperges chili rundvlees

Aantal personen: 8 stuks
Menugang: voorgerecht
1. Verwarm de oven op 180˚C. 2. Rol het bladerdeeg uit tot 6-8 mm dikte en snijd ...
recepten_vandaag_marsepein_maken

Feestelijk - Marsepein maken

Aantal personen: 5
Menugang: overige
1. Maal met een mixer de amandelen heel fijn. 2. Doe er de (gezeefde) poedersuiker, ...
recepten_vandaag_speculaas_brokken

Feestelijk - Speculaas brokken

Aantal personen: 5
Menugang: bijgerecht
1. Verwarm de oven voor op 150 tot 160 °C 2. Klop het ei los in een schaaltje. 3. Do...
recepten_vandaag_borstplaat

Feestelijk - Borstplaat

Aantal personen: 5
Menugang: bijgerecht
1. Meng de suiker met het water, de melk of de room en heel langzaam aan de kook bren...
recepten_vandaag_chocolade_pepernoten

Feestelijk - Chocolade pepernoten

Aantal personen: 5
Menugang: voorgerecht
1. Zeef het bakmeel boven een kom en maak een kuiltje in het midden. 2. Voeg in het ...
recepten_vandaag_schuimpjes_maken

Feestelijk - Schuimpjes maken

Aantal personen: 5
Menugang: bijgerecht
1. Verwarm de oven op de laagste stand voor. 2. Klop de eiwitten stijf in de schoon g...
recepten_vandaag_sinterklaas_brownies

Feestelijk - Sinterklaas brownies

Aantal personen: 10
Menugang: bijgerecht
1. Mix de boter met suiker romig, voeg het water toe en mix. 2. Zeef alle droge ingr...
recepten_vandaag_speculaasmuffins

Feestelijk - Speculaasmuffins

Aantal personen: 12
Menugang: voorgerecht
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Vet de muffinvorm in met boter. Als je gee...
recepten_vandaag_zwarte_pieten_cakejes

Feestelijk - Zwarte pieten cakejes

Aantal personen:
Menugang: bijgerecht
1. Maak en bak de cakjes zoals het beschreven staat op het pak. 2. Terwijl de cakeje...
recepten_vandaag_garnalencocktail_met_mango_en_limoendressing

Feestelijk - Garnalencocktail met mango en limoendressing

Aantal personen: 4
Menugang: voorgerecht
1. Schil de mango. 2. Halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlee...
recepten_vandaag_haagse_bluf

Feestelijk - Haagse bluf met daaronder seizoenfruit

Aantal personen: 4
Menugang: nagerecht
1. Klop de bessensap, suiker en eiwit tot een stevige massa. 2. Doe de opgeklopte e...
recepten_vandaag_schuimige_pomodorisoep

Feestelijk - Schuimige pomodorisoep

Aantal personen: 4
Menugang: voorgerecht
1. Ontvel de tomaten door de aan de onderkant in te snijden, 6 seconden in kokend wat...
recepten_vandaag_appel_beignets

Feestelijk - Appelbeignets

Aantal personen: 8
Menugang: voorgerecht
1. Water en gist mengen en het ei erdoor roeren. 2. Slaolie er dor roeren. 3. Blo...
recepten_vandaag_kerststerren

Feestelijk - Kerststerren

Aantal personen: 24 stuks
Menugang: overige
1. Klop in een grote kom de boter en suiker luchtig. Voeg geleidelijk de eieren en va...
recepten_vandaag_pepparkakor

Feestelijk - Pepparkakor

Aantal personen: 36 stuks
Menugang: bijgerecht
1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Bakplaten met bakpapier beleggen. 2...
recepten_vandaag_kerst_gingerbread_mannetjes

Feestelijk - Kerst gingerbread mannetjes

Aantal personen: 48 stuks
Menugang: overige
1. Klop in een grote kom de boter, suiker, ei en melasse romig. Los de baksoda op in ...
recepten_vandaag_gegrilde_zalm_met_sherry-walnootdressing

Feestelijk - Gegrilde zalm met sherry-walnootdressing

Aantal personen: 4
Menugang: voorgerecht
1. In een ondiepe schaal 2 eetl. olijfolie vermengen met walnootolie, sherry, citroen...
recepten_vandaag_romige_pina_colada

Feestelijk - Romige piña colada

Aantal personen: 4
Menugang: voorgerecht
1. Houd 3 eetlepels sojamelk apart; schenk de rest in een pannetje en voeg de suiker ...
varkenshaasmedaillons-omwonden-met-rookspek-in-een-groene-pepersaus-200x200

Feestelijk - Varkenshaasmedaillons omwonden met rookspek in een groene pepersaus

Aantal personen: 4
Menugang: voorgerecht
1. Snipper de ui fijn en snijd de paprikadelen in kleine blokjes. 2. Snijd de varken...
recepten_vandaag_zalmhaasje_in_filodeeg

Feestelijk - Zalmhaasje in filodeeg

Aantal personen: 4
Menugang: hoofdgerecht
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf de zalmhaasjes in met zout en peper en laat...
recepten_vandaag_kerstrol_van_witte_chocolade_en_mascarpone

Feestelijk - Kerstrol van witte chocolade en mascarpone

Aantal personen: 4
Menugang: bijgerecht
1. Verwarm de oven voor tot 180˚C. Klop met de mixer de eieren met 100 g suiker tot ...
recepten_vandaag_zeevruchtencocktail

Feestelijk - Zeevruchtencocktail

Aantal personen: 4
Menugang: voorgerecht
1. Snijd de krab of surimi iets kleiner. Meng deze met de garnalen, citroensap, versg...

Feestelijk - Geurige mandarijntjes

Aantal personen: 6
Menugang: nagerecht
1. Pel de mandarijnen voor de helft, dat ziet er leuk uit. 2. Doe de suiker in een p...

Feestelijk - Herfstige panna cotta

Aantal personen: 4
Menugang: voorgerecht
1. Schenk de slagroom in een steelpan en breng deze tegen de kook aan. 2. Snijd de ...
recepten_vandaag_kipcocktail_met_sinaasappel_en_advocado

Feestelijk - Kipcocktail met sinaasappel en avocado

Aantal personen: 4
Menugang: voorgerecht
1. Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit. Roer in een kommetje...
recepten_vandaag_bitterkoekjes-amarettopudding

Feestelijk - Bitterkoekjes-amarettopudding

Aantal personen: 8
Menugang: nagerecht
1. Schep 1/3 van de bitterkoekjes in een kom en schenk er 100 ml amaretto bij. Zet ap...
recepten_vandaag_Coupe_van_cranberryroom_en_kletskoppen

Feestelijk - Coupe van cranberryroom en kletskoppen

Aantal personen: 4
Menugang: nagerecht
1. Cranberrycompote, Finesse voor verrijken en poedersuiker door elkaar roeren. 2. ...
recepten_vandaag_Mijter_tompouce_van_sint

Feestelijk - Mijter tompouce van sint

Aantal personen: 4
Menugang: voorgerecht
1. Laat 9 plakjes bladerdeeg ontdooien en snij uit 8 plakjes zo groot mogelijke mijte...
recepten_vandaag_ijskoude_pepernotenparfait

Feestelijk - Ijskoude pepernotenparfait

Aantal personen: 8
Menugang: nagerecht
1. Bekleed de cakevorm met een royaal vel vershoudfolie. Laat de folie over de rand h...
recepten_vandaag_zoete_kaneefstaafjes

Feestelijk - Zoete kaneelstaafjes

Aantal personen: 4
Menugang: overige
1. Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht 180 °C). 2. Roer in een kom de suiker...
recepten_vandaag_zoete_marsepeinrotsjes

Feestelijk - Zoete marsepeinrotsjes

Aantal personen: 4
Menugang: overige
1. Hak de marsepein in 20 stukjes van ca. 2½ x 2½ cm. Rooster in een droge koekenpa...
recepten_vandaag_Suikerbroodpudding_met_abrikoos

Feestelijk - Suikerbroodpudding met abrikoos

Aantal personen: 4
Menugang: voorgerecht
1. Klop in een kom de eidooiers en alle suiker met de mixer lichtgeel en romig. Klop ...
receptenvandaag_feestelijke_bramen-kwarktaart

Feestelijk - Feestelijke bramen-kwarktaart

Aantal personen: 4
Menugang: overige
1. Week 13 blaadjes gelatine in een kom met koud water. 2. Pureer de bramen met de ...

Feestelijk - Paaseitjes gevuld met granité van frambozen

Aantal personen: 4
Menugang: nagerecht
Meng de frambozencoulis met het water, de suiker en het citroensap en giet het mengse...
vers-gebakken-paasbrood-met-gekookt-eitje-recepten-vandaag

Feestelijk - Vers gebakken paasbrood met gekookt eitje

Aantal personen: 3 stuks
Menugang: lunch
1. Roer de gist door de lauwwarme melk. 2. Zeef de bloem in een kom en maak een k...

Feestelijk - Paastaart

Aantal personen: 12
Menugang: overige
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Beboter de springvorm en bestuif 'm met b...

Feestelijk - Kwarteleitjes met dipzout

Aantal personen: 6
Menugang: overige
Kook de eitjes hard in 3 minuten. Meng de ingrediënten voor het rode en het gele ...

Feestelijk - Aardappelnestjes met kwartelei

Aantal personen: 4
Menugang: lunch
Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. Schil de aardappelen en rasp ze fijn. Klo...

Feestelijk - Roerei met kruiden en paascroutons

Aantal personen: 4
Menugang: bijgerecht
Maak eerst de croutons. Steek met een koekjesvorm figuurtjes uit het brood en grill z...
receptenvandaag zelf een chocoladeletter maken

Feestelijk - Zelf een chocoladeletter maken

Aantal personen: 2 letters
Menugang: bijgerecht
1. Klop de boter luchtig en romig met een mixer. Ga door met kloppen totdat de boter ...
receptenvandaag caramel shortbread

Feestelijk - Caramel shortbread

Aantal personen: 20-24 stuks
Menugang: bijgerecht
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Doe de bloem en de bruine suiker in een ko...
receptenvandaag carpaccio van courgette met feta en munt

Feestelijk - Carpaccio van courgette met feta en munt

Aantal personen:
Menugang: voorgerecht
1. Snijd of schaaf de courgette in plakjes van ongeveer 3 tot 5 mm. V 2. erdeel de p...
receptenvandaag vitello tonnato

Feestelijk - Vitello tonnato

Aantal personen: 4
Menugang: voorgerecht
1. Pureer de tonijn met 4 stukjes zongedroogde tomaat en mayonaise met de staafmixer....
receptenvandaag chocolade potjes

Feestelijk - Chocolade potjes

Aantal personen: 6
Menugang: bijgerecht
1. Laat de chocolade au bain-marie smelten in een kom boven een sleelpan en water dat...
receptenvandaag panna cotta met cranberries en witte chocolade

Feestelijk - Panna Cotta met cranberries en witte chocolade

Aantal personen: 4-6
Menugang: nagerecht
1. Verwarm de slagroom in een steelpannetje richting het kookpunt. 2. Snijd het van...
bananenvinkjes

Feestelijk - Bananenvinkjes

Aantal personen:
Menugang: overige
1. Snijd 2 gepelde rijpe bananen in 8 stukjes. 2. Wikkel ieder stukje in een plakje ...
receptenvandaag millionaire's shortbread

Feestelijk - Millionaire's shortbread

Aantal personen: 18 stukjes
Menugang: overige
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Meng de bloem met de boter, de suiker, het...
hot-dog-koekjes-recepten-vandaag

Feestelijk - Hot dog koekjes

Aantal personen: 16 koekjes
Menugang: overige
1. Mix de boter en poedersuiker romig. Voeg de vanille extract toe en meng goed. Als ...
candied-apples-recepten-vandaag

Feestelijk - Candied apples

Aantal personen: 12 stuks
Menugang: overige
1. Maak de appels goed schoon en verwijder het steeltje. Prik vervolgens een lollysto...
stoofperentoetje-recepten-vandaag

Feestelijk - Stoofperentoetje

Aantal personen: voor 2 personen
Menugang: nagerecht
1. Schil de peertjes en laat het steeltje zitten. Giet de espresso en port in een kle...
paaseitjes-met-kwark-en-lemon-curd-5a

Feestelijk - Chocolade paaseieren met kwark en lemon curd

Aantal personen:
Menugang: bijgerecht
1. Maak de lemon curd al van te voren, dit moet namelijk nog afkoelen voordat je het ...
wortel-koekjes-5a

Feestelijk - Wortelkoekjes

Aantal personen: 25 stuks
Menugang: overige
1. Maak het koekjesdeeg volgens recept. Verdeel het deeg in drie delen, voeg twee van...
receptenvandaag Asperge-garnalengratin

Feestelijk - Asperge-garnalengratin

Aantal personen: 6
Menugang: voorgerecht
1. Schil de asperges met een dunschiller, van vlak onder het kopje naar beneden. 2....
receptenvandaag avocado gevuld met zalm

Feestelijk - Avocado gevuld met zalm

Aantal personen: 4
Menugang: bijgerecht
...
receptenvandaag Amuse met geitenkaas, gandaham, abrikozen en pijnboompitjes

Feestelijk - Amuse met geitenkaas, gandaham, abrikozen en pijnboompitjes

Aantal personen: 4
Menugang: voorgerecht
1. Schep in elk glaasje een dessertlepel vijgenjam, verdeel hierover wat van de verkr...
Receptenvandaag appeltaarttoetje

Feestelijk - Appeltaarttoetje

Aantal personen: 2 personen
Menugang: nagerecht
1. Snijd de appels in kleine blokjes. 2. Verdeel de yoghurt over twee bakjes en leg...
Recepten vandaag kinder bueno cheesecake

Feestelijk - Kinder bueno cheesecake

Aantal personen: 10 personen
Menugang: overige
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Zorg dat de boter al eventjes buiten de k...
recepten vandaag snelle gazpacho met gegrilde paprika

Feestelijk - Snelle gazpacho met gegrilde paprika

Aantal personen: 4 personen
Menugang: voorgerecht
1. Doe de tomatenblokjes en de paprika's in een keukenmachine en maal fijn. 2. Voeg...

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact