Ouderwets hollandse oliebollen

Recepten > Feestelijk > Ouderwets hollandse oliebollen

Feestelijk - Ouderwets hollandse oliebollen

oliebollen

 

Aantal personen: 12 porties
Bereidings tijd:
Menugang: overige

Ingrediënten

- 350ml melk
- 550g bloem
- 1 theelepel zout
- 4 eetlepels suiker
- 2 (7g) zakjes gist
- 2 eieren, losgeklopt
- 150g rozijnen (optioneel)
- poedersuiker voor decoratie
- 200g appel in kleine stukjes
- 125ml handwarm water (45 graden C)
- 1 liter plantaardige olie om in te frituren

Bereidingswijze:

1. Zet de oven op de laagst mogelijke temperatuur.

2. Los de gist op in het warme water in een kleine kom. Meng in een grote kom de bloem, suiker en zout. Voeg de eieren, het gistmengsel en de melk toe; klop met een electrische mixer tot het goed gemengd is.

3. Doe de oven uit. Dek het beslag af met folie en zet de beslagkom op het laagste rek in de warme oven. Laat in 1 uur rusten en rijzen.

4. Verhit de olie op 175 graden in een frituurpan of een zware pan om in te frituren.

5. Meng de appels en rozijnen door het deeg. Schep dan voorzichtig met twee lepels tegelijk wat van het deeg in de hete olie. Doe niet teveel oliebollen in 1 keer. Frituur de bollen tot ze goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten per kant. Ze draaien vanzelf om als ze klaar zijn om aan de andere kant te bruinen, maar let wel op en draai ze zelf om als dat niet gebeurt. Haal ze uit het vet en leg ze op wat keukenpapier om uit te lekken en herhaal voor het resterende beslag. Bestrooi met poedersuiker als ze nog warm zijn.

Beoordeel het ouderwets hollandse oliebollen recept:

 (1 stem)

 
Tags: oudjaar, aoudejaasavond, oud en nieuw, oliebol, hollands, feestelijk, overige, 12 porties persoons

Bron: Allrecipes.nl

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


oliebollen
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact