Marsepein maken

Recepten > Feestelijk > Marsepein maken

Feestelijk - Marsepein maken

recepten_vandaag_marsepein_maken

 

Aantal personen: 5
Bereidings tijd:
Menugang: overige

Ingrediënten

- 1 eiwit- 250 gram poedersuiker- 200 gram gepelde amandelen- enkele druppels citroensap- kleurstof speciaal voor marsepein

Bereidingswijze:

1. Maal met een mixer de amandelen heel fijn. 2. Doe er de (gezeefde) poedersuiker, het eiwit en enkele druppels citroensap door. Nog even goed vermengen. 3. Vorm de pasta tot een rol en verpak dit in een vel aluminiumfolie of plastic folie.4. Leg de rol in de koelkast en laat een dag rusten! Nu pas kun je de marsepein gaan kleuren.5. Maak er dan figuurtjes van. 7. Je kunt met verschillende kleurstoffen de marsepein kleuren (crisco gebruiken= plantaardig vet).8. Je kunt ook natuurlijke kleurstoffen gebruiken zoals cacao (bruin) en saffraan (geel).9. Voor extra smaak kun je ook essences zoals rum, vanille, amandel, sinaasappel etc. gebruiken voor extra smaak. 10. Gebruik deze essences dan in plaats van de citroensap en gebruik dan een heel klein druppeltje hiervan.11. Als je marsepein helemaal klaar is, kun je deze het beste buiten de koelkast bewaren in een goed afgesloten plastic zak. Bewaar deze dan in een afgesloten trommel en zet deze droog en donker weg. Je marsepein blijft ongeveer 7 maanden houdbaar.12. Kleur je marsepein bij voorkeur met kleurstofgel. Niet met vloeibare kleurstof, want hierdoor wordt je marsepein te vochtig.

Beoordeel het marsepein maken recept:

 (1 stem)

 
Tags: eiwit, poedersuiker, amandel, citroen, kleurstof, sinterklaas, feestelijk, overige, 5 persoons

Bron: Maak een taart

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten_vandaag_marsepein_maken
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact