Speculaasmuffins

Recepten > Feestelijk > Speculaasmuffins

Feestelijk - Speculaasmuffins

recepten_vandaag_speculaasmuffins

 

Aantal personen: 12
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- 125 gram suiker - 3/4 theelepel bakpoeder - 3/4 tot 1 theelepel zout - 1 eetlepel speculaaskruiden - 11/4 theelepel zuiveringzout - 250 gram witte tarwebloem (géén patent) - 40 gram geschaafde amandelen, verkruimeld (NIET vermalen)
Natte kom:
- 1 ei, losgeklopt - 21/2 deciliter karnemelk - 125 gram boter, gesmolten maar niet verkleurd
Extra:
- 25 gram geschaafde amandelen- boter om de vorm in te vetten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Vet de muffinvorm in met boter. Als je geen muffinvorm hebt kun je een cakeblik gebruiken. De baktijd wordt dan vijftig minuten. 3. Meng bloem met suiker, zout, rijspoeders, amandelen en specerijen. Dit is de "droge kom". 4. Meng ei, karnemelk, gesmolten boter. Dit is de "natte kom".
Bereiding:
1. Doe de inhoud van de droge kom bij die van de natte kom, meng met een vork tot je een klonterig beslag hebt. 2. Vul de holtes in de bakvorm voor niet meer dan driekwart, het beslag zal flink rijzen tijdens het bakken. Strooi wat geschaafde amandelen bovenop. 3. Zet de vorm in het midden van de oven, en bak gedurende vijftien minuten. 4. Controleer of de muffins gaar zijn door er een houten prikker in te steken. Komt die er droog uit, dan zijn de muffins klaar. Laat ze anders nog een paar minuten langer bakken. 5. Haal de muffinvorm uit de oven, laat nog vijf minuten staan. 6. Haal de muffins uit de vorm. Ik doe dit door met de muffinvorm op het aanrecht te tikken totdat de muffins omhoogspringen. 7. Leg de muffins op een taartrooster.
Serveren:
Je kunt ze warm of op kamertemperatuur eten.

Bewaren:
Als de muffins helemaal zijn afgekoeld kun je ze in een afgesloten doos een dag of twee bewaren. Maar vers zijn ze wel het lekkerst.

Beoordeel het speculaasmuffins recept:

 (6 stemmen)

 
Tags: suiker, bakpoeder, speculaaskruiden, zuiveringzout, tarwebloem, amandelen, sinterklaas, feestelijk, voorgerecht, 12 persoons

Bron: Kook jij

Door:Reacties

Nog geen reacties..


recepten_vandaag_speculaasmuffins
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact