Zoete marsepeinrotsjes

Recepten > Feestelijk > Zoete marsepeinrotsjes

Feestelijk - Zoete marsepeinrotsjes

recepten_vandaag_zoete_marsepeinrotsjes

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: overige

Ingrediënten

- 200 g marsepein- 2 el amandelschaafsel- 2 repen chocolade extra puur a 100 g

Bereidingswijze:

1. Hak de marsepein in 20 stukjes van ca. 2½ x 2½ cm. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud dit op een bord.
2. Breek de chocolade in blokjes. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan heet water (= au bain-marie) of in de magnetron. Roer glad. Schep de marsepein door de gesmolten chocolade.
3. Schep met 2 lepels ca. 20 kleine bergjes marsepein op een met bakpapier beklede snijplank. Bestrooi met het amandelschaafsel.
4. Laat de rotsjes in de koelkast in ca. 45 min. hard worden. Neem ze uit de koelkast en bewaar ze tot je ze opeet in een gesloten trommel op een koele plek.

Beoordeel het zoete marsepeinrotsjes recept:

 (7 stemmen)

 
Tags: marsepein, amandelschaafsel, chocolade, sinterklaas, feestelijk, overige, 4 persoons

Bron: Jumbosupermarkten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten_vandaag_zoete_marsepeinrotsjes
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact