Kruidige appelbeignets met geitenkaas

Recepten > Feestelijk > Kruidige appelbeignets met geitenkaas

Feestelijk - Kruidige appelbeignets met geitenkaas

17 kruidige appelbeignets met geitenkaas

 

Aantal personen: 8
Bereidings tijd:
Menugang: overige

Ingrediënten

- 6 grote appels (bijv. Elstar)
- 1 citroen, geperst
- 150 g zachte geitenkaas (bijv. Bettinne Blanc)
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- 1 eetlepel vloeibare honing
- versgemalen zwarte peper
- 2 eieren
- 250 ml karnemelk
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- olie om te frituren (plantaardig)

Materialen
- frituurpan

Bereidingswijze:

Voorbereiden
Appels schillen, klokhuizen eruit boren en appels in 6 plakken snijden. Op werkvlak 32 mooiste appelplakken naast elkaar leggen en bestrijken met citroensap. In kom geitenkaas losprakken met kruiden, honing en flink wat peper. Helft van appelplakken bestrijken met kaasmengsel. Afdekken met andere helft. In frituurpan olie verwarmen. Eieren splitsen. In kom dooiers met karnemelk loskloppen. Al kloppend bakmeel en 1/2 tl zout toevoegen en tot glad beslag kloppen. Eiwitten stijfkloppen en luchtig door beslag spatelen. Vork door klokhuisholte van appelstapeltjes steken, goed door beslag wentelen en direct in hete frituurolie laten zakken. Appelbeignets in 4-5 min. met max. 3-4 tegelijk goudbruin frituren, halverwege keren. Op keukenpapier laten uitlekken. Beignets direct eten of laten afkoelen.

Bereiden
Appelbeignets eventueel 10 min. in oven van 200 °C opwarmen, koud serveren kan ook.

Beoordeel het kruidige appelbeignets met geitenkaas recept:

 (1 stem)

 
Tags: wereldkeuken, nieuwjaar, oud en nieuw, frituur, jaarwisseling, citroen, geitenkaas, honing, feestelijk, overige, 8 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


17 kruidige appelbeignets met geitenkaas
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact