Taaitaai

Recepten > Feestelijk > Taaitaai

Feestelijk - Taaitaai

taaitaai

 

Aantal personen: -
Bereidings tijd:
Menugang: overige

Ingrediënten

250 gr bloem
100 gr honing
1 eetlepel stroop
1/2 theelepel zout
3 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel gemalen anijs
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel gemalen nootmuskaat
1/2 theelepel potas (dit wordt ook wel kaliumcarbonaat genoemd)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden

Verwarm de honing zachtjes en roer er de stroop door.

Zeef de bloem en meng er de specerijen en het rijsmiddel door.

Voeg er de inmiddels afgekoelde honing en stroop bij en kneed het geheel tot een stevig deeg.

Rol het deeg uit, of maak er vormpjes van in een koekplank. Leg het op een met margarine ingevette bakplaat en bak het in een matig warme oven in circa 25 minuten lichtbruin.

Beoordeel het taaitaai recept:

 (5 stemmen)

 
Tags: sinterklaas, taaitaai, kruidnagelpoeder, nootmuskaat, potas, stroop, honing, feestelijk, overige, - persoons

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


taaitaai
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact