Banketletter

Recepten > Feestelijk > Banketletter

Feestelijk - Banketletter

23 banketletter

 

Aantal personen: -
Bereidings tijd:
Menugang: overige

Ingrediënten

- 1 ei- 5 plakjes Koopmans Bladerdeeg- 1 pakje Dr. Oetker Amandelspijs- een beetje bloem om te bestrooien
Keukengerei
Deegroller
Bakplaat

Oventemperatuur
Elektrische oven: 200 graden C
Heteluchtoven: 180 graden C
Gasoven: stand 3-4

Bereidingswijze:

1 Laat 5 plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg de plakjes die je niet gebruikt gelijk terug in de vriezer.

2 Klop een ei los en meng de helft van het ei door de amandelspijs.

3 Leg de 5 ontdooide plakjes op elkaar.

4 Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de plakjes bladerdeeg uit tot een lange plak van ca. 15 x 40 cm. (draai de plak regelmatig om en strooi bloem op het aanrecht om plakken te voorkomen).

5 Rol van de amandelspijs een gelijkmatige rol van 35 cm lang (gebruik hier ook wat bloem bij om plakken te voorkomen).

6 Bestrijk de bladerdeegplak heel licht in met water en rol de spijsrol zó op de plak, dat er aan beide zijden ca. 2,5 cm deeg overblijft.

7 Rol de spijsrol verder zodat het bladerdeeg strak om de spijsrol heen valt en vouw de zijkanten dicht.

8 Rol de bladerdeegrol met amandelspijs tot een lengte van 45 cm en vorm er een banketletter van (bijv. een S) en leg deze op de bakplaat.

9 Zorg ervoor dat de naad van de bladerdeegrol ca. 1 cm boven de bakplaat zichtbaar is.

10 Druk de banketletter iets plat en bestrijk de letter met het losgeklopte ei.

11 Laat de letter 15 minuten rusten en bestrijk de letter nogmaals met ei.

12 Prik ca. 8 gaatjes in de bovenkant van de letter.

13 Bak de letter in ca. 25 minuten gaar en goudbruin

Beoordeel het banketletter recept:

 (1 stem)

 
Tags: koopmans, banketletter, sinterklaas, amandelspijs, oven, spijs, amandel, feestelijk, overige, - persoons

Bron: Koopmans

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


23 banketletter
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact