Rozijnenbolletjes

Recepten > Feestelijk > Rozijnenbolletjes

Feestelijk - Rozijnenbolletjes

23 rozijnenbolletjes

 

Aantal personen: -
Bereidings tijd:
Menugang: overige

Ingrediënten

- 1 ei
- frituurolie
- 1 tl suiker
- 400 g suiker
- 500 ml water
- 50 g rozijnen
- mespuntje zout
- 2 el citroensap
- 1,5 zakje gedroogde gist
- 250 g Koopmans Kristalbloem
- 3 el sinaasappellikeur of oranjebitter

Bereidingswijze:

1 Los 1 tl suiker op in een scheutje lauw water en strooi de gist erop. Laat dit mengsel even staan tot het gaat blazen.

2 Zeef de bloem met het zout in een kom en maak een kuiltje in het meel.

3 Klop het ei los en doe dit met de rozijnen en de bakkersgist in het kuiltje. Roer alles goed door elkaar en voeg zonodig wat water toe.

4 Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie of een vochtige doek, 1 uur rijzen op een warme plaats.

5 Maak de suikerstroop door de suiker met het water te koken. Laat dit tot de helft van het volume inkoken. Roer dan het citroensap en de likeur erdoor.

6 Kneed het deeg daarna nog 3 minuten door. Verdeel het deeg in 12 porties en maak van elke portie een bolletje.

7 Verhit de frituurolie tot 190 graden of tot er een witte damp afkomt.

8 Frituur de bolletjes in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet.

9 Leg de oliebolletjes op een schaal en giet de suikerstroop erover. Laat een uurtje intrekken.

Tips
- Vervang Koopmans Kristalbloem en bakkersgist door Koopmans Witbrood.
- Vorm in plaats van deegbolletjes deegringetjes.

Beoordeel het rozijnenbolletjes recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: koopmans, oud en nieuw, jaarwisseling, nieuwjaar, oudjaar, feestelijk, oliebol, rozijnenbolletjes, rozijnen, suiker, gist, kristalbloem, sinaasappellikeur, oranjebitter, feestelijk, overige, - persoons

Bron: Koopmans

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


23 rozijnenbolletjes
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact