Risotto met voorjaarsgroenten

Recepten > Groente > Risotto met voorjaarsgroenten

Groente - Risotto met voorjaarsgroenten

recepten-vandaag-risotto-met-voorjaarsgroenten

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- zout
- 350 g risottorijst
- 300 g groene asperges
- 1 el olijfolie traditioneel
- 2 mozzarellakaasjes, in blokjes
- ½ schaaltje verse basilicum à 15 g
- 1 zak doperwten en worteltjes à 400 g
- 7 dl tuinkruidenbouillon (van tabletten)

Bereidingswijze:

1.Was de asperges, breek het onderste stugge stukje (± 3 cm) eraf en snijd de rest in stukjes van ± 3 cm.

2.Verwarm de olie in een pan met dikke bodem. Bak de rijstkorrels totdat ze glazig zien en voeg de bouillon toe.

3.Breng alles aan de kook en schep er de groenten en zout naar smaak door. Kook de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

4.Schep de kaas erdoor en scheur de basilicumblaadjes boven de risotto in.

Beoordeel het risotto met voorjaarsgroenten recept:

 (2 stemmen)

 
Tags: asperges, lente, feestelijk, groente, hoofdgerecht, risotto, risottorijst, doperwten, worteltjes, wortels, mozarrellakaas, mozarrella, kaas, tuinkruidenbouillon, basilicum, groente, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: C1000

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten-vandaag-risotto-met-voorjaarsgroenten
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact