Recepten > Groente > Bloemkoolkoekjes met een yoghurtbasilicumsausje

Groente - Bloemkoolkoekjes met een yoghurtbasilicumsausje

 

Aantal personen: 12
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht

Ingrediënten

- zout
- peper
- 3 eieren
- 6 el bloem
- 125 g yoghurt
- 2 el olijfolie
- 1 kl komijnpoeder
- 1 kl kerriepoeder
- 3 lente-uien (gesnipperd)
- 350 g bloemkool (in roosjes)
- 4 el bladpeterselie (gehakt)
- 2 el basilicum, verse (gehakt)
- 1 teentje knoflook (gesnipperd)

Bereidingswijze:

1. Snij de bloemkool in roosjes. Hak de bladpeterselie en de basilicum, snipper de knoflook en de lente-uitjes.

Voor de yoghurtsaus:
2. Neem een kom en giet de yoghurt erin. Roer het zout, de peper en 1 el basilicum door de yoghurt. Zet apart.

3. Stoom de bloemkoolroosjes 3 minuten. Doe de gestoomde roosjes in een kom en prak ze fijn met een vork.

4. Voeg bloem, zout, peper, 3 el gehakte bladpeterselie, de gesnipperde knoflook, de gesnipperde ui, komijn en kerrie toe.

5. Klop de eieren los en roer ze ook door de geprakte bloemkool. Roer goed om.

6. Vorm met een uitsteekvorm (4 cm diameter) koekjes van het bloemkoolmengsel. Verhit een beetje olijfolie in een pan. Bak de koekjes 2 minuten aan elke kant in de hete boter.

7. Leg de bloemkoolkoekjes op de borden. Lepel er wat yoghurtsaus bij en garneer met de resterende bladpeterselie en basilicum.

Beoordeel het bloemkoolkoekjes met een yoghurtbasilicumsausje recept:

 (24 stemmen)

 
Tags: ei, bloem, yoghurt, komijnpoeder, kerriepoeder, lente-ui, bloemkool, bladpeterselie, basilicum, knoflook, groente, bijgerecht, 12 persoons

Bron: Libelle lekker

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact