Bloemkoolkoekjes met een yoghurtbasilicumsausje
Ster Ster Ster Ster (3.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • GroenteHoofdgroep
  • 12Aantal personen
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Snij de bloemkool in roosjes. Hak de bladpeterselie en de basilicum, snipper de knoflook en de lente-uitjes.

Voor de yoghurtsaus:
2. Neem een kom en giet de yoghurt erin. Roer het zout, de peper en 1 el basilicum door de yoghurt. Zet apart.

3. Stoom de bloemkoolroosjes 3 minuten. Doe de gestoomde roosjes in een kom en prak ze fijn met een vork.

4. Voeg bloem, zout, peper, 3 el gehakte bladpeterselie, de gesnipperde knoflook, de gesnipperde ui, komijn en kerrie toe.

5. Klop de eieren los en roer ze ook door de geprakte bloemkool. Roer goed om.

6. Vorm met een uitsteekvorm (4 cm diameter) koekjes van het bloemkoolmengsel. Verhit een beetje olijfolie in een pan. Bak de koekjes 2 minuten aan elke kant in de hete boter.

7. Leg de bloemkoolkoekjes op de borden. Lepel er wat yoghurtsaus bij en garneer met de resterende bladpeterselie en basilicum.



Beoordeel het recept:

 (24 stemmen)



Bron: Libelle lekker

Door: ReceptenVandaag