Spinazieflans

Recepten > Groente > Spinazieflans

Groente - Spinazieflans

recpeten_vandaag_spinazieflans

 

Aantal personen: 6
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- 3 eieren
- 200 ml slagroom
- 100 g spekreepjes
- 600 g bladspinazie
- 60 g geraspte kaas

Materialen:
- bakpapier
- 6 ramekins of andere soufflébakjes, ingevet

Bereidingswijze:

1. Laat de spinazie ontdooien en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
3. Verhit de olie in een hapjespan en laat op matig vuur in 5 minuten het meeste vocht uit de spinazie verdampen.
4. Bak in een koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur de spekreepjes uit.
5. Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper.
6. Voeg de spinazie, spekjes en kaas toe. Meng alles goed.
7. Knip 6 kleine cirkels uit het bakpapier.
8. Bekleed de bodem van de soufflébakjes ermee en schep het spinazie-eimengsel erin.
9. Bak de taartjes in ca 20 minuten gaar. Serveer direct uit de oven.

Beoordeel het spinazieflans recept:

 (5 stemmen)

 
Tags: ei, slagroom, spek, spekreepjes, spinazie, bladspinazie, kaas, winter, vlees, groente, voorgerecht, 6 persoons

Bron: Elle

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recpeten_vandaag_spinazieflans
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact