Gevulde paprika met aardappelpuree

Recepten > Groente > Gevulde paprika met aardappelpuree

Groente - Gevulde paprika met aardappelpuree

receptenvandaag gevulde paprika met aardappelpuree

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 4 rode paprika's
- 125 ml crème fraîche
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 100 g geraspte belegen kaas
- 600 g kruimige aardappelen, in blokjes
- 8 gedroogde tomaatjes op olie, in stukjes
- 100 g groene olijven zonder pit, in stukjes

Bereidingswijze:

1. Kook de aardappelblokjes in weinig water met zout in 10 minuten gaar.
2. Halveer de paprika's overlangs en snijd de zaadlijsten met zaadjes weg.
3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
4. Giet de aardappelen af, stamp ze met een stamper tot puree.
5. Roer de crème fraîche, tomaatjes, olijven, bosui en de helft van de kaas erdoor.
6. Breng op smaak met zout en peper.
7. Vul de paprikahelften hoog op met de puree, zet ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover.
8. Bak de gevulde paprika's in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
9. Lekker met een salade van sperziebonen.

Beoordeel het gevulde paprika met aardappelpuree recept:

 (6 stemmen)

 
Tags: paprika, crème fraîche, bosui, belegen kaas, kaas, aardappel, tomaat, olijf, groente, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: Okokorecepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


receptenvandaag gevulde paprika met aardappelpuree
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact