Gevulde paprika's met kipfilet

Recepten > Groente > Gevulde paprika's met kipfilet

Groente - Gevulde paprika's met kipfilet

receptenvandaag gevulde paprika's met kipfilet

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 350 ml bouillon
- 3 eetlepels olie
- 4 oranje paprika's
- 2 uien, gesnipperd
- 50 g sojaboonkiemen
- 2 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels rijstwijn
- 100 g voorgekookte rijst
- 250 g kipfilet, in reepjes
- 100 g selderij, in ringetjes
- 2 eetlepels gehakte koriander
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 50 g geroosterde gehakte pinda's
- 50 g bamboescheuten, in dunne reepjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en stoof daarin de uien en knoflook glazig.
3. Voeg de kipfilet toe en braad aan.
4. Voeg de selderij toe en stoof mee, en voeg daarna de bamboescheuten toe.
5. Blus met de rijstwijn en breng aan de kook.
6. Voeg de rijst, sojaboonkiemen en koriander toe en breng op smaak met zout en peper.
7. Doe de pinda's erbij.
8. Snijd het kapje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten.
9. Vul de paprika's met het mengsel, druppel de sojasaus erover en plaats het kapje op de paprika's.
10. Verhit de resterende olie in een voldoende grote pan en bak de paprika's daarin staand even kort aan.
11. Giet de bouillon erover.
12. Sluit de pan af en laat de gevulde paprika's in de oven in ca. 40 minuten gaar worden.
13. Serveer de paprika's met de court-bouillon en rijst.

Beoordeel het gevulde paprika's met kipfilet recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: bouillon, olie, paprika, ui, sojaboonkiemen, sojasaus, rijstwijn, rijst, kip, kipfilet, selderij, korander, knoflook, pinda, bamboescheuten, groente, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: Okokorecepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


receptenvandaag gevulde paprika's met kipfilet
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact