belgalinzen met lauwwarme pompoencaponata
Ster Ster Ster Ster (4.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • GroenteHoofdgroep
  • 2Aantal personen
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. En bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Doe alles in een mengkom met 2 theelepels olie, een snuf zout en meng goed. Verdeel de pompoen over de bakplaat, zet in de oven en laat ongeveer 20-25 minuten roosteren of tot de pompoenblokjes zacht zijn.
3. Snijd ondertussen de witlof in de breedte doormidden en vervolgens in reepjes. Snipper de ui grof. Snijd de knoflook fijn en de olijven in plakjes.
4. Verhit olie in een diepe pan en fruit de ui op middelhoog vuur tot deze zacht is. Voeg de knoflook toe en bak deze nog 2 minuten mee. Voeg de gehakte tomaten, oregano, azijn en witlof toe en stoof het geheel kort tot de witlof zacht is maar nog wel crunch heeft. Roer er de rozijnen, olijven en geroosterde pompoen door en breng op smaak met peper en zout. Laat minstens 5 minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken.
5. Roer wat gescheurde basilicum door de lauwwarme caponata (of garneer het gerecht hiermee) en serveer met belugalinzen, brood of quinoa. Bespenkel het gerecht met wat goede olijfolie en bestrooi ten slotte met geroosterde pijnboompitten.



Beoordeel het recept:

 (10 stemmen)



Bron: Lepeltje Liefde

Door: ReceptenVandaag