Roergebakken tofu met paprika en broccoli

Recepten > Groente > Roergebakken tofu met paprika en broccoli

Groente - Roergebakken tofu met paprika en broccoli

19 roergebakken tofu met paprika en broccoli

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 300 g broccoliroosjes
- 1 rode peper
- 3 eetlepels olie
- 325 g tofu naturel, in blokjes
- 1 teen knoflook, gesnipperd
- 2 rode paprika's, in reepjes
- 1 eetlepel droge sherry
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 150 ml groentebouillon (van tablet)
- 1 eetlepel sesamolie
- 1/2 eetlepel maïzena
- 1/4 zakje verse bieslook (a 20 g), fijngesneden

Materialen
- wok

Bereidingswijze:

Bereiden
In pan met ruim kokend water broccoliroosjes 2-3 min. koken. In vergiet onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. Peper halveren en zaadjes eruit schrapen. In wok olie verhitten tot hij walmt. Tofu met peper mooi bruinbakken. Tofu uit wok op keukenpapier scheppen en laten uitlekken. Peper weggooien. Olie in hittebestendige kom schenken (wordt niet meer gebruikt). In wok knoflook, paprika en broccoli 3-4 min. roerbakken. Sherry, sojasaus, bouillon en sesamolie erdoor roeren en aan de kook brengen. Maïzena losroeren met 1 eetlepel water en al roerend aan gerecht toevoegen. Nog even verwarmen tot saus gaat binden. Tofu erdoor scheppen en verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Garneren met bieslook. Lekker met mie.

Beoordeel het roergebakken tofu met paprika en broccoli recept:

 (33 stemmen)

 
Tags: chinees, wijn, roerbakken, broccoli, tofu, knoflook, paprika, sherry, sesamolie, maizena, bieslook, groentebouillon, groente, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


19 roergebakken tofu met paprika en broccoli
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact