Tomatentaart met zoete ui

Recepten > Groente > Tomatentaart met zoete ui

Groente - Tomatentaart met zoete ui

19 tomatentaart met zoete ui

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 4-6 trostomaten
- 3 eieren
- 2 eetlepels crème fraîche (beker a 125 ml)
- 150 g geraspte kaas
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 mespunt suiker
- 5 vellen bladerdeeg (diepvries)
- 2 eetlepels couscous
- 1 zoete ui, in ringen

Materialen
- aluminiumfolie
- taartvorm, doorsnede ca. 24 cm

Bereidingswijze:

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in plakken, verwijder de pitjes en het vocht. Klop de eieren los met de crème fraîche, de kaas, de rozemarijn, de tijm, de suiker en zout en peper naar smaak. Bekleed de ingevette taartvorm met het (ontdooide) bladerdeeg, druk goed aan en bestrooi de bodem met de couscous. Verdeel de plakken tomaat en de uiringen over de bodem en schenk het eimengsel erover. Bak de tomatentaart in het midden van de oven in 35 minuten gaar, dek na 20 minuten de bovenkant van de taart af met aluminiumfolie. Lekker met een groene salade.

Beoordeel het tomatentaart met zoete ui recept:

 (78 stemmen)

 
Tags: hartig, hartige taarten, kinderrecepten, oven, couscous, tomaat, zoete ui, creme fraiche, rozemarijn, tijm, groente, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


19 tomatentaart met zoete ui
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact