Spinaziequiche

Recepten > Groente > Spinaziequiche

Groente - Spinaziequiche

19 spinaziequiche

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 600 g spinazie vers
- 5 vellen deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
- 5 eieren
- 125 ml slagroom
- 1/2 theelepel nootmuskaat, gemalen

Materialen
- lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede), ingevet

Bereidingswijze:

Bereiden
Verwarm 2 eetlepels olie in een grote wok of koekenpan en fruit hierin de knoflook totdat hij licht verkleurt. Schep de spinazie er in delen bij, maar houd 2 flinke handen spinazie apart. Schep om tot de laatste blaadjes beginnen te slinken. Schep de spinazie in een vergiet en laat even uitlekken, druk het vocht er goed uit. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de taartvorm met het deeg, plak de plakjes aan elkaar met een beetje water en druk ze goed aan. Klop de eieren in een grote kom los met de slagroom. Snijd de spinazie in stukken, druk nog eens goed het vocht eruit en breng op smaak met de nootmuskaat, zout en (versgemalen) peper. Dep droog met wat keukenpapier. Verdeel de uitgelekte spinazie over de taartbodem en schenk het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in 50 minuten goudbruin en gaar. Schep de achtergehouden spinazie om met 1 eetlepel olie en zout en peper naar smaak en serveer dit als salade bij de quiche.

Beoordeel het spinaziequiche recept:

 (76 stemmen)

 
Tags: frans, hartige taarten, kinderrecepten, oven, spinazie, ei, hartig, groente, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Bourgondisch op 23-04-2014:

Quiche wordt nog lekkerder als je de slagroom vervangt door dikke crème fraiche (niet de vloeibare variant)



19 spinaziequiche
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact