Italiaanse aubergineschotel

Recepten > Groente > Italiaanse aubergineschotel

Groente - Italiaanse aubergineschotel

19 italiaanse aubergineschotel

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 1 ui
- 1 aubergine
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram trostomaten
- 50 gram pijnboompitten
- 2 stengels bleekselderij
- 1.5 eetlepel poedersuiker
- 350 gram Italiaanse worst
- 50 gram groene olijven, zonder pit
- 2 eetlepels Bertolli Aceto Balsamico di Modena
- 4 eetlepels Bertolli Gentile Extra Vergine olijfolie

Bereidingswijze:

Hak de ui en de teentjes knoflook fijn. Snijd de bleekselderij, de aubergine en de tomaten in stukken. Snijd de worst in schuine stukjes.

Verhit in een pan een flinke scheut olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg vervolgens de stukken bleekselderij, aubergine en tomaat toe en schep dit goed door. Zet het vuur lager en laat het zachtjes gaar worden.

Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Voeg vervolgens de stukken worst en de olijven toe aan het groentemengsel en laat ze 5 minuten meepruttelen.

Meng in een kommetje een dressing van olijfolie, balsamicoazijn en poedersuiker en schenk dit over de groenten in de pan.

Schep het gerecht nog even goed door en verdeel het over 4 borden. Strooi als laatste de geroosterde pijnboompitten erover en serveer direct.

Beoordeel het italiaanse aubergineschotel recept:

 (31 stemmen)

 
Tags: italiaans, aubergine, schotel, knoflook, pijnboompit, worst, ui, groente, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: Bertolli

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


19 italiaanse aubergineschotel
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact