Spitskoolschotel

Recepten > Groente > spitskoolschotel

Groente - Spitskoolschotel

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht
   

Ingrediënten

- 1 bakje tofu naturel (375 g, biologisch), in blokjes
- 100 ml woksaus zoete soja (flesje 175 ml)
- 300 g zilvervliesrijst (pak 400 g)
- 3 el olie
- 2 zoete uien, grof gesnipperd
- 500 g spitskool, in reepjes
- 2 bananen, in plakjes
- 50 g seroendeng (potje 100 g)

 

Bereidingswijze:

Bereiden
Stap 1. Schep de tofublokjes in een schaal om met 2 el woksaus en laat ca. 15 min. staan. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de tofu droog met keukenpapier. Stap 2. Verhit de olie in een wok en bak de tofublokjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Roerbak in de olie de uisnippers goudbruin. Voeg de spitskool toe en laat al omscheppend wat slinken. Roer de rest van de woksaus erdoor en breng al omscheppend aan de kook. Schep op het laatste moment de banaan en de tofu erdoor. Stap 3. Verdeel de rijst over 4 diepe borden. Serveer met de gewokte kool en strooi de seroendeng erover.

Beoordeel dit recept:

 (10 stemmen)

 
Tags: oosters, rijst, biologisch, roerbakken, spitskool, schotel, kool, groente, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


Plaats uw reactie

Log eerst in om een reactie te kunnen plaatsen.

19 spitskoolschotel
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of


Schrijf je in! om op de hoogte te blijven van onze site.